Sürgeti a felszíni vízelvezetés megépítését a polgármester

Hatalmas özönvíz zúdult tegnap Érdre, ami több helyen okozott fennakadást a város közlekedésében, főleg azokon a területeken, ahol bár a felszíni vízelvezetési munkák már elkezdődtek, de még nem fejeződtek be. Ennek okán T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy sürgős munkavégzésre szólította fel munkatársait.

Hasonló tartalmaink:

- Felkértem a műszaki iroda munkatársait és Kovács Péter Barnát, a csatornázási projekt felelősét, hogy gyorsítsák fel a tervezési folyamatokat, hogy azután minél hamarabb el lehessen kezdeni az engedélyeztetést és a munkát, hiszen az erre fordítandó pénz a város számláján van. Sajnos látni kell, hogy ilyen probléma csak az ilyen nagy felhőszakadásoknál van, de ez nem vigasz, azt szeretnénk, ha ez teljesen megszűnne Érden, s ennek érdekében mindent el fogunk követni, hogy fel tudjuk gyorsítani a folyamatokat – húzta alá a polgármester.

A vihar egyébként az egész országban tombolt tegnap, több helyen voltak hasonló problémák, mint Érden, Nagykanizsa utcáit például teljesen elöntötte a víz és Diósdon, a Tétényi utcában egy hetven négyzetméteres autószerelő műhely tetőzetébe villám is csapott. Nagytétényben is hömpölygött a víz, az ottani vízelvezetők sem bírtak a hirtelen lehullott rengeteg csapadékkal.

Amióta beköszöntött a jó idő, egymást érik a viharok: nincs olyan hét, amikor ne attól lenne hangos a sajtó, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki a felhőszakadás, viharos szél vagy jégeső miatt . A tomboló vihar pedig korántsem csak az estére vagy hétvégére szervezett szabadtéri programot ronthatja el, de elképesztő károkat is okozhat.

Címkék