Szedd magad a levendulát, Érden!

Nem kell ahhoz Tihanyig menni, hogy levendulamezőt lássunk, begyűjtsük az illatos virágokat, vagy csak fényképezzük a végeláthatatlan sorokat. A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. ebben az évben is megrendezi Szedd magad a levendulát! programját, Érd és Sóskút határában, az Esztergályos utcánál, ezen a hétvégén.

Hasonló tartalmaink:

Tavaly, mikor első ízben hirdették meg, körülbelül háromszázan vettek részt a programban, a visszajelzések pozitívak voltak, így idén is megszervezték a levendula szedd magad!-akciót.  Mint megtudtuk, már sokan érdeklődtek, így idén is körülbelül háromszáz fős létszámra számítanak a szervezők.

Az Esztergályos utca felől megközelíthető területen (GPS: 47.419970, 18.855825, tömegközlekedéssel az Esztergályos utcai buszmegállótól gyalogosan 1 kilométer) három hektáron nő a francia levendula. Idős, de szépen, dúsan virágzó töveket találnak azok, akik élnek a lehetőséggel, és szombaton és vasárnap, reggel 9 és 18 óra között ellátogatnak az Erdőgazdaság levendulásába.

Belépti díj nincs, a részvétel feltétele aratótáska vásárlása, melynek ára 1000 forint.

A szervezők kérik, hogy a résztvevők hozzanak magukkal ollót, mert azt  az Erdőgazdaság nem tud biztosítani.

Eső esetén a rendezvény elmarad. Indulás előtt érdemes tájékozódni az Erdőgazdaság honlapján,  illetve az Erdőgazdaság facebook oldalán, vagy az alábbi elérhetőségeken:
Németh Noémi, e-mail: nemeth.noemi@bp-erdo.hu, Mobil:+3630 684 3083

A résztvevők számától függően – no meg attól, mennyi levendula marad – elképzelhető, hogy jövő hétvégén ismét megszervezik a levendulaszedő akciót.

(Fotó: archív)

Címkék