Hamarosan megnyílik Érd első integrált játszótere

Néhány héten belül birtokba vehetik az ép és fogyatékos gyermekek és felnőttek egyaránt azt az integrált játszóteret, amit saját forrásból építtetett az önkormányzat a Betonozó és a Festő utca sarkán. T. Mészáros András polgármester kihelyezett sajtótájékoztatóján közölte: az érthető igények mellett, egyfajta vállalás is volt az ott élők felé, hogy kapnak egy játszó-pihenő parkot, ugyanis a telken a csatornázás ideje alatt depo működött.

Hasonló tartalmaink:

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy a beruházás fő célja a mozgássérült gyermekek és felnőttek társadalmi integrációja. A kihelyezett játékok szinte minden életkorban jól használhatóak, lehetőséget kínálnak mind a kis- és nagymozgások, a helyzetváltoztatás, a szociális interakciók, gondolkodás és észlelés fejlesztéséhez.A park kialakításánál elsődleges szempont volt, hogy valóban jól használható legyen az ép és fogyatékos gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt – fűzte hozzá a városvezető.

Az új játszótér az Iparos úttól nyugatra esik, közel a Burkoló, Búvár utcákban épülő oktatási centrumhoz, így biztosítva viszonylag nagy terület lakóközösség rekreációs igényeit. A pihenőpark, több mint 3000 négyzetméteres, lejtős tér, amit  sétautakkal kereszteztek. Az akadálymentesítést rámpák beépítése biztosítja. A területen pihenőpadok, sakkasztal, ivókút kerül elhelyezésre, a játszóeszközöket mozgásukban korlátozott gyermekek is tudják használni. A játszótér bekerített, az állagmegóvás érdekében használati időn kívül bezárható. A közvilágítást kandeláberek, a növényzet fenntartását locsolórendszer biztosítja.

Érd egy dinamikusan fejlődő fiatal város, ahol sok a kisgyermekes család, ezért nagyon fontos, hogy parkok és játszóterek is a családok rendelkezésére álljanak. T. Mészáros András tájékoztatása szerint az integrált játszótéren street workout park is lesz, erre pályázatot nyújtottak be.

btr btr btr

 

Címkék