Kutyafuttató épülhet a lakótelepen

Melyek a felelős kutyatartás szabályai; mit lehet tenni az éjjeli hangoskodókkal; hogyan lehetne mérsékelni a lakótelepen átmenő forgalmat – többek közt ezekre a kérdésekre válaszolt T. Mészáros András polgármester az Érd TV Fogadóóra című műsorában, ahol elmondta azt is: a város kutyafuttatót tervez a lakótelepen. Szó került még az idősek szórakozási lehetőségeiről, az artézi kút fúrásáról és az aszfaltozásról is.

Hasonló tartalmaink:

Kutyafuttatót tervez létesíteni a város a lakótelepen; a létesítmény még az idén elkészülhet – jelentette be T. Mészáros András polgármester az Érd Televízió Fogadóóra című műsorában, amelyben lakossági kérdésekre, panaszokra reagált.

A kutyapiszkot fel nem szedő gazdákra sok a panasz; a lakótelepről havonta három-négy ilyen bejelentés is érkezik. T. Mészáros András felhívta a figyelmet arra, hogy a kutyák ürülékét a gazdáknak kell eltakarítaniuk; aki nem így tesz, az pénzbüntetéssel sújtható.

A kutyafuttató várhatóan megoldást jelent erre a problémára; az önkormányzat hamarosan lakossági fórumot is szeretne tartani, hogy a lakótelepen élők elmondhassák véleményüket, javaslataikat a tervezett létesítménnyel kapcsolatban.

A lakótelepen vannak egyéb gondok is: vandálkodás, szemetelés, hangoskodás – ami főleg éjjel jellemző. A polgármester erre úgy reagált: megkéri az érdi rendőrkapitányt, fordítsanak fokozott figyelmet a lakótelepre, különösen éjjel.

– Közterületen tíz óra után hangoskodni, mások pihenését zavarni szabálysértésnek minősül – hangsúlyozta.

Volt olyan lakó, aki azt kifogásolta, hogy sokan a lakótelepet használják egérútnak, így kerülve ki városközponti körforgalmakat. T. Mészáros András  elmondta: megoldást jelenthetne a Karolina utca egyirányúsítása, oly módon, hogy az Ercsi útról nem lehetne behajtani a lakótelep felé. Ezzel a megoldással pár éve próbálkozott a város, de  a forgalmi rend változást olyan lakossági tiltakozás fogadta, hogy vissza kellett vonni a rendelkezést. Megoldást jelenthet még az ellenőrzések sűrítése, és a gyorshajtók kiszűrése a lakótelepi övezetben.

Természetesen nemcsak a lakóteleppel kapcsolatos, hanem egyéb felmerülő kérdésekre is válaszolt a városvezető. A teljes műsort itt megtekintheti:

 

(Archív fotó)

 

Címkék