BábozóSÓ: ép testben ép lélek és gazdag fantázia

És akkor kezdjük is rögtön a cím utolsó szavának magyarázatával. Mi köze a fantáziának az egészséghez? Csak az, ami a bábszínházat a sóbarlanggal köti össze. Mert hogy Érden hétről-hétre Bölöni Réka tart interaktív bábos foglakozást a családoknak az Érdi Sóbarlangban. És hogy a bábszínháznak viszonylag nagy köze van a gyerekek kreativitásához, azt talán már senki sem vonja kétségbe.

Hasonló tartalmaink:

Sószobába járni jó. A sós levegő belégzése több módon is pozitív hatást fejt ki az egészségünkre. Közismert, hogy gyulladáscsökkentő, immunerősítő, jól gyógyítható általa mindenféle és fajta krónikus légzőszervi betegség: legyen az hörghurut, nátha, torok- vagy arcüreggyulladás. Azt már kevesebben tudják, de sikeresen veszi fel a harcot az olyan bőrbetegségekkel is, mint az ekcéma, pikkelysömör vagy az akné.

És ha még közben mesét is hallgathatunk, bábozást is nézhetünk? Mit nézhetünk! A mese történetének aktív alakítójává válhatunk. Mert hogy Bölöni Réka interaktív  zenés, mesés bábozóSÓt tart július 12-én, csütörtökön 9 órától az Érdi Sóbarlangban.

Bölöni Réka nagy varázsló, kezében megelevenednek a bábok, személyiséget kapnak, és nem csak beszélő tárgyak lesznek többé, hiszen a zenével, a hangokkal, a képzőművészettel (édesapja készíti a díszleteket és a bábokat) egyszerre intéz “támadást” az összes érzékszervünkre, hogy higgyünk a bábvarázslatban, amihez a gyerekek is asszisztálhatnak. Mert ahogy korábban munkatársunknak elmondta Bölöni Réka: “más az, ha a gyerek úgy érzi, hogy ő maga alakítja a mesét, és résztvevője lehet az előadásnak.”

(kép: Érdi Sóbarlang)

Címkék