Robotika, programozás és vállalkozás gyerekszemmel

Kétszer másfél óra programozás, sport, úszás, játék – így telnek a napok a Logiscool élményalapú programozóiskola érdi nyári táborában, amely augusztus végéig több turnusban várja az alsós és felsős gyerekeket, akik a programozás, robotika, 3D játékok és Android applikációk készítése mellett idén már vállalkozási alapismereteket is elsajátíthatnak a táborban.

Hasonló tartalmaink:

Mit jelent a csapatmunka? Hát az árazás? Mi a különbség vevő és fogyasztó között, mi szükség van a marketingre, és egyáltalán, mit jelent ez a fogalom? Mindezekre a kérdésekre választ kaphattak azok a kiskamaszok, akik részt vettek az első ízben induló Bizniscool napközis táborban. E témakörben három turnust hirdetett meg idén a Logiscool, 8-12 évesek számára.

Fanni, aki a programozó táborokban már részt vett, a múlt hetet a Bizniscool táborban töltötte. Mint mondta, ez tetszett neki a legjobban.
– Megtanuljuk a vállalkozás alapjait, azt, hogy lehet jól eladni egy terméket – mondta a hatodikba készülő lány.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Természetesen a tavalyról már ismert táborait is elindította a programozóiskola; hetente négy-hat csoport indul, más és más témákban, a Minecrafttól a robotikáig. Mint Kővári Zoltán, a Logiscool Érd tulajdonosa elmondta, ezek a táborok hasznos tudást adnak, amit a gyerekek számukra élvezetes módon sajátíthatnak el, és ezeket az ismereteket később is kamatoztathatják.

– A kisebbeknek játékosabb foglalkozásokkal készültünk – 3D játékok, illetve lego programozás –, a nagyobbak viszont szélesebb témakínálatból választhatnak – robotika, applikáció programozás, videovágás, üzleti ismeretek. A foglalkozások kiscsoportosak, 4-12 gyermek van egy tábori csoportban – mondta Kővári Zoltán, akitől megtudtuk azt is: az informatikai, illetve üzleti foglalkozásokat az ilyen szakokon tanuló egyetemisták vezetik, a sportprogramokra pedig pedagógusok, illetve animátorok viszik a gyerekeket.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A Logiscool táborok július 27-éig tartanak, majd pár hét pihenő után augusztus 21-én folytatódnak újra, és a nyári szünet végén, azaz augusztus 31-én fejeződnek be. Bővebb információt a táborokról itt kaphatnak az érdeklődők.

 

 

 

Címkék