Kalandok a hagyomány jegyében

Évtizedek óta megrendezi nyári napközijét az Érdi Református Gyülekezet. A tábornak idén is az érdligeti kemping ad  otthont:  több mint negyven gyermek tölt el itt egy játékokban, programokban gazdag hetet. A bibliaórák mellett színdarabbal készülnek, kézműveskednek, fürdenek – már ha az időjárás engedi –, sokat sportolnak, játszanak, de aki akar, elvonulhat, pihenhet is – cél, hogy mindenki jól érezze magát.

Hasonló tartalmaink:

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mint Erdélyi-Takács István református lelkész az ÉrdMostnak elmondta, a foglalkozások középpontjában – ha nem is kimondva, de éreztetve – a keresztény, illetve közösségi értékek állnak.
– A szülők szokták is mondani, hogy a tábori hét pozitív hatással van a gyerekekre – tette hozzá.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A július 16-tól 20-ig tartó református napközi minden nap reggel kilenckor kezdődik, közös imával, reggelivel. Ezt követik a kézműves foglalkozások, valamint a közösen előadott színdarab próbája. Az elveszett bárányról szóló példabeszédet feldolgozó történetben minden táboros szerepel, és az utolsó délután, pénteken mutatják be a szülőknek. Ebéd előtt még van idő a bibliai leckére, no meg a fürdésre is, a kemping medencéjében – már ha az időjárás engedi. A délutáni pihenés után ismét fürdés, kézműveskedés, szaladgálás következik, és nem maradhat el a színdarab második próbája

SAMSUNG CAMERA PICTURESsem.

A táborban vannak meglepetés-programok is: egyik nap megtanulhatták a gyerekek, hogy kell lángost sütni, egy másik délelőtt régi népi fajátékokkal lepte meg a gyerekeket az Éltető Értékeinkért Egyesület. Nem csoda hát, hogy ezek a napok emlékezetesek maradnak, és aki egyszer eljött, az jövőre is ellátogat a református napközis táborba.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Címkék