Akarsz segíteni?

Kortárs segítő képzést indít a nyolcadik, kilencedik és tizedik osztályba készülő diákoknak a Szociális Gondozó Központ. A kiscsoportos, ingyenes, öt napos képzésre még várnak jelentkezőket. A tanfolyamot elvégző diákok oklevelet kapnak, és később iskolájukban kortárs segítő feladatokat láthatnak el.

Hasonló tartalmaink:

Hogy ki az a kortárs segítő? Akihez az osztály- és iskolatársai fordulhatnak olyan ügyeikkel-bajaikkal, amelyeket nem szeretnének a tanáraikkal, szüleikkel, azaz felnőttekkel megosztani. Mondjuk, mert nem tartják olyan horderejűnek a problémát, vagy mert “ciki” lenne szólni, esetleg szégyellnek segítséget kérni.

Kortárs segítő azonban nem lehet akárki: a nyitottságon, segítő szándékon kívül kell hozzá felkészültség is. Ennek megszerzésében segít az augusztus másodikán induló képzés, ami három hétig tart – no nem egyfolytában: ez idő alatt öt alkalommal látogatnak el az Emma utca 8. szám alatti ifiklubba egy alapítvány munkatársai, ők tartják a tanfolyamot – egymás elfogadása, az érzékenyítés, a megelőzés témakörében –, amelynek végén oklevelet kapnak a gyerekek.

Mint Rákosi Aglája szociálpedagógus az ÉrdMostnak elmondta, ez a képzés jó lehetőség arra, hogy az iskolákban legyenek olyan, speciális ismeretekkel rendelkező fiatalok, akikhez a társaik segítségért fordulhatnak.

A képzés kiscsoportos, eddig van már több jelentkező is, de még fogadnak diákokat. Jelentkezni a Szociális Gondozó Központ Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodában lehet, az Emma u. 8. szám alatt  személyesen, illetve telefonon (06/23-362-240) nyitvatartási időben.

Azokat a fiatalokat is várja az ifiklub, akik nem szeretnének részt venni a képzésen, de társaságra, jó programokra vágynak – az Emma utcában ingyenes kirándulások, filmklub, főzőcskézés, kézműves foglalkozások, társasozás várja őket.

Az ifiklub nyitvatartása június 18-tól augusztus 24-ig:

H-Cs: 9.30-16.00
P: 9.30-13.30

Címkék