Unalomra koptatott lemezeinken nevettünk

Janikovszky Éva könyvei attól  jók, hogy miközben nagyon pontos tükröt tartanak az ember elé, sosem bántóan vagy ítélkezve teszik azt, hanem az íróra jellemző humorral, empátiával, mérhetetlen szeretettel. Vasárnap délután az Érdi Napok keretében egy felnőtteknek szóló könyvét, A lemez két oldalát hallgathatták meg az érdeklődők Horváth Lili és Láng Annamária előadásában, dr. Gyurkó Szilvia moderálásában és Tollár Mónika rendezésében.

Hasonló tartalmaink:

A lemez két oldalát az elmúlt 5 évben csaknem 50-szer adták elő, Érden a férfi verziót már láthatta-hallhatta a közönség, ezúttal pedig a női verzióval is megismerkedhetett. Azaz azokkal a lemezekkel, amiket nőként, anyaként, feleségként, szeretőként használunk előszeretettel. Merthogy azon fennakadunk, amikor anyósunkat rajtakapjuk, amint éppen rendet rak a fiókunkban, de azt már nem értjük, fiúnk miért nem örül akkor, ha mi dobáljuk ki feleslegesnek vélt dolgait a szobájából. Ismerős, ugye? A Parkvárosi Közösségi Házban több ilyen és ehhez hasonló szituáció került terítékre, amiken lehetett nagyokat nevetni, aztán a szereplőkben másokra, végül talán (és nyilván ez  a legnehezebb) saját magunkra ismerni.

Mindebben a közönség segítségére volt két rendkívüli színésznő: Horváth Lili és Láng Annamária és dr. Gyurkó Szilvia, gyermekjogi szakértő, aki az egyes helyzetek előadása után a közönség interaktív bevonásával vesézte ki azokat, úgy, hogy közben a gyermekek oldaláról is sokszor megvilágította a dolgokat.

Címkék