Egy jó nap a felelős állattartásért

Negyedik alkalommal rendezi meg az Állati Jó Családi és Örökbefogadási Napot az Öthét Egyesület Pest megyei tagozata, Érd városával közösen, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a felelős állattartás fontosságára. A szeptember 23-ai, egész napos rendezvényre nemcsak a két-, hanem a négylábúakat is várják.

Hasonló tartalmaink:

Kutyás bemutatókkal, kisállat-simogatóval, lovaglással várják családokat szeptember 23-án, a főtéren a szervezők. Mint Bada Zoltántól, az Öthét Egyesület Pest megyei tagozatának elnökétől megtudtuk, lesz örökbefogadás is, a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány jóvoltából.

– Nemcsak a felelős állattartásra, hanem az örökbefogadás lehetőségére is fel szeretnénk hívni a figyelmet az Állati Jó Családi és Örökbefogadási Napon. Mi is a Siriusnál fogadtuk örökbe a kutyánkat, így tapasztalatból tudom, hogy egy menhelyi állat mennyire hűséges, hálás tagjává tud válni a családnak – hangsúlyozta Bada Zoltán.

– Vendégünk lesz az érdi állatkórház, ahová tanácsért fordulhatnak az érdeklődők, illetve a Noel-tanya, egy kisállat-kereskedés, valamint egy kutyatápszeres cég, amely izgalmas versenyt is hirdet a kutyáknak. Az állatos programok mellett készülünk más meglepetésekkel is: színpadi programokkal, vidámparkkal, óriás trambulinnal, és újdonságként egy több állomást magában foglaló népi játszóházzal. A színpadon láthatjuk a JP Dance Company, a Younity Dance Company, a Frutti TSE, az Érdi Torna Club, a Street Style, a Kungfu ÉSWS SE és a Masters SE táncosait, sportolóit, bemutatót tart az Ebdorádó Kutyakiképző Iskola és az Azúr Kutyaiskola, illetve a rendőrség, valamint az Azúr Segítő Kutyás Egyesület. Fellép még Pingvin Pityu, MikiNiki és a Csomópont, valamint a Tranzit Zenekar. A műsort Némedi-Varga Tímea és Lukácsi László vezeti majd, és eljön Pest Megye Szépe, Kerepesi Réka is. A délelőtt tíztől délután ötig tartó rendezvényt T. Mészáros András polgármester nyitja majd meg – tette hozzá Bada Zoltán, megjegyezve: a családi napon éhes és szomjas sem maradhat senki, hiszen a szervezők büféről is gondoskodnak.

– Szeretnénk, ha minél több gyermek látogatna el hozzánk, ugyanis azt tapasztaljuk: a gyerekek a legfogékonyabbak az állatok védelmét illetően, és rajtuk keresztül a felnőttek is könnyebben elsajátítják a felelős állattartás szabályait. Természetesen szeretettel várunk minden állatbarátot, és velük együtt a négylábú kedvenceket is – zárta szavait.

fA3 plakát_noCIB

Fotó: Archív, Boros Sándor

Címkék