Újabb utakat aszfaltoztak: elkészült a Mecseki, a Bakonyi és az Aradi utca egy szakasza

Augusztus elején indultak a földmunkák a Mecseki, a Bakonyi és az Aradi utcákban, ekkor helyezték el az út szélén a szegélyköveket is, majd megindult az útszakaszok aszfaltozása. Donkó Ignác önkormányzati képviselő a 2018-as évi választókerülti alapból finanszírozta a munkálatokat.

Hasonló tartalmaink:

Donkó Ignác kiemelte, hogy régóta esedékes volt ezeknek az útszakaszoknak a felújítása, a lakók már több ízben panaszkodtak, főleg az Aradi utca állapotára. A képviselő azt is kiemelte, hogy a fejlesztések természetesen nem állnak meg, legközelebb a Mecseki és a Murányi utca közötti szakaszt szeretnék elkészíteni, valamint az Aggteleki utca is javításra szorul, mert ott is dimbes-dombos az út és az eső lemossa a zúzott követ, ami miatt nem lehet közlekedni.

- Sajnálatos módon régen megérett az idő arra, hogy új burkolatot kapjanak ezek az útszakaszok, különösen az Aradi utca volt problémás, hiszen amikor esett az eső, az út szélén kráterek voltak, a víz lemosta a zúzott követ. Két szakasz épült most meg: a Tárnoki út és a Bakonyi utca közötti szakasz, kb. 400 méteren és az Aradi utcának egy 100 méteres szakasza. Az itt lakók mind elégedettek, hiszen már régen vártak arra, hogy elkészüljön ez az út – tette hozzá Donkó Ignác.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az Aradi utca felújítása során az utat úgy alakították ki, hogy nem kellett külön vízelvezető árkot csinálni, ugyanis az utca elég keskeny és az út szélére került perem segít abban, hogy az esőt belevezesse az utca végén található vízelvezető árokba. A gépjármű beállókat is javították néhány helyen, ahol eredetileg is voltak, de ezt a lakók saját pénzükből oldották meg.

Címkék