Búcsú a régi ezresektől

Már csak egy hónapig, azaz október 31-ig fizethetünk a régi, 2017 előtt kibocsátott 1000 forintos bankjegyekkel, mert október végén a Magyar Nemzeti Bank bevonja azokat. November 1-jétől csak a megújított 1000 forintos bankjegyekkel lehet fizetniezt követően a kereskedők már nem kötelesek elfogadni a régi, bevont címleteket.

Hasonló tartalmaink:

Fontos tudni, hogy a bevonási határnapig, azaz 2018. október 31-ig még be nem cserélt régi 1000 forintos bankjegyek nem veszítik el értéküket, mert minden bank- és postafiókban három évig, a jegybankban pedig húsz évig díjmentesen beválthatók – azonos címletű ­– törvényes fizetőeszközre.

A megújított 1000 forintos bankjegyek a kibocsátásuk óta sikeresen terjedtek el a készpénzforgalomban. Ennek köszönhetően 2018. szeptember végéig az 1000 forintos bankjegyeknek közel 80 százaléka újakra cserélődött.

A forint bankjegyekkel kapcsolatos változásokról, illetve a bevont fizetőeszközök átváltásával kapcsolatos tudnivalókról az MNB honlapjának Bankjegy és érme oldalán további naprakész, részletes információk érhetők el.

(Cikk és fotó: mnb.hu)

Címkék