Beiskolázási szülői a Marianumban

Beiskolázási szülői értekezletet tart október 15-én a a Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Gimnázium a nyolcadikos diákoknak és szüleiknek. Az intézményben idén indult a gimnáziumi tagozat, és a  következő tanévben is egy gimnáziumi osztályt indítanak, ahová 17 tanulót vesznek fel a német, és 17 diákot az angol nyelvi tagozatra.

Hasonló tartalmaink:

Mint Takácsné Tóth Noémi iskolaigazgatótól megtudtuk,  a gimnáziumi tagozat iránt érdeklődő szülőknek, diákoknak október 15-én, 17 és 18 óra között tartanak nyílt napot: az igazgatónő tájékoztatót tart a tagozatról, és a nyolcadikosok feltehetik kérdéseiket a jelenlegi gimnazistáknak.

– A 2019/20-as tanévben egy általános tantervű kilencedik osztályt indítunk, német, illetve angol idegen nyelvi emelt óraszámú képzéssel. Az első – hozott – idegen nyelvet heti öt, a másodikat pedig heti négy órában tanulhatják a diákok. Emellett a matematikát is eggyel magasabb óraszámban, heti három helyett négy órában tanítjuk – mondta az igazgató, hangsúlyozva: egyházi iskola lévén előnyben részesítik a felvételnél azokat a tanulókat, akik hitoktatásban már részt vettek.

Bővebb információt a nyílt napon tudhatnak meg az érdeklődők.

(Archív fotó)

Címkék