Hátrányból, hosszabbításban vertük a Monort

Az első félidőben még az NB II-es Monor volt előnyben, de a fordulás után az érdiek átvették az irányítást, Pál Szabolcs révén egyenlítettek, majd a hosszabbításban, a 125. percben Melczer Vilmos góljával megfordították és megnyerték a meccset.

Hasonló tartalmaink:

Jól indult az Érdi VSE és a Monor SE mérkőzése, hiszen mindkét félnek meg voltak a lehetőségei, ám ezúttal az érdiek korántsem birtokolták annyit a labdát, mint a bajnokságban szokták. A remek támadások azonban nem vezettek eredményre, míg a félidő közepén a Monor Palincsár Martin révén megszerezte a vezetést (0-1).

A folytatásban a vendégek egy szabadrúgás után Bori Gábor révén megduplázhatták volna előnyüket, de a középpályás tekerését a kapu jobb sarkából kivédte Kertész Ferenc.

A játékrész hajrájában az érdiek előtt adódott több lehetőség, de a támadásokba rendre hiba csúszott, így a szünetre egygólos vendég vezetéssel vonultak a felek.

A második félidő elején az érdiek akarata érvényesült, de a helyzetek továbbra sem akartak beakadni, hiszen a monori védők rendre blokkolták a lövéseket. Sőt, még a szerencse sem állt a vendéglátó mellett, hiszen Pintér Nikola ziccerben kapott labdát, amelyet nem tudott lekezelni, pedig csak az üres kapuba kellett volna gurítania.

Mégis összejött az egyenlítés! A néhány perccel korábban csereként beálló Pál Szabolcs a vendégek ötöse előtt remek labdát kapott Melczer Vilmostól, majd a sarokba gurította a labdát (1-1).

A hajrá igazi adok-kapokot hozott, hol az érdiek, hol a monoriak veszélyeztettek. A rendes játékidőben azonban nem született döntés, így hosszabbítás következett.

A ráadás elején az érdiek nem álltak le, Pallagi Botond lövését Czuczi Márton óriási bravúrral védte. A játékrészt további része viszont nem a helyzetekről, hanem a szabálytalanságokról szólt, így a záró negyed órában sem született döntés. Aztán az utolsó felvonásban  nagyot hibáztak a vendégek, amikor a 125. percben a saját tizenhatosukon belül szabálytalankodtak, a megítélt büntetőt Melczer Vilmos belőtte (2-1)!!! A végjátékban már nem változott az eredmény, így az érdiek hátrányból felállva, hosszabbításban jutott  tovább a Magyar Kupában!

- A továbbjutástól függetlenül az első félidővel kapcsolatban hiányérzetem van. Ott lassúak voltunk, nagyon nem tetszett a játék. A fiúk panaszkodtak a fáradtságra, amihez tudni kell, hogy nem vagyunk sokan, ezek a játékosok játsszák végig a bajnokságot is, szóval ez a vasárnap-szerda ritmus nem a mi világunk. De aztán látszott rajtuk, hogy viszi előre őket a szívük. A hosszabbítás pedig a miénk volt, ott mi is hamarabb eldönthettük volna a meccset, de nem érdemtelen a továbbjutásunk – értékelt Limperger Zsolt.

- Az első félidő nagyon biztató volt, hiszen több góllal vezethettünk volna, de csak egygólos volt az előnyünk és a hatvanadik perctől egy rossz mentalitás került a játékosokba, azt hittük, hogy letudjuk futball nélkül, ezt pedig megbüntette az NB III-as élcsapat, ez pedig egy görcsösségbe csapott át, ennek tulajdonítom a vereséget – nyilatkozta Horváth Dávid, a Monor SE vezetőedzője.

A következő kör sorsolását a játéknap utolsó meccsét követően készítik el, melyet az M4 Sport élőben közvetít.

Magyar Kupa, 7. forduló, a 32 közé jutásért
Érdi VSE-BSS Monor SE 2-1 (0-1, 1-1, 1-1)
Érd, 180 néző. V: Horváth Tibor (Szalai Balázs, Molnár István)
Érdi VSE: Kertész F. – Ország, Bozsoki (Bogdán, 56.), Pallagi, Németh G. V. – Koós, Kónya (Pál Sz., 73.), Melczer – Kelemen P., Mojzer, Gera D. (Pintér N., a szünetben)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Monor SE: Czuczi – Barthel, Fülöp, Tóth F., Pintér D. – Bori, Ficsor – Szabó D., Palincsár (Szuhodovszki, 59.), Tóth Á. (Balanescu, 90.) – Tóth B.
Vezetőedző: Horváth Dávid

Gól: Pál Sz. (77.), Melczer (126. – tizenegyesből), ill. Palincsár (22.)

Címkék