Súlyemelés: 30. hely a világbajnokságon

Harmincadik helyen végzett a türkmenisztáni Asgabatban rendezett súlyemelő-világbajnokságon az érdi sportoló, Jung Beáta.

Hasonló tartalmaink:

A C-csoportban érdekelt Jung Beáta az MTI érdeklődésére a verseny előtt elmondta, a több kilós fogyasztás dacára jól érzi magát, azzal együtt, hogy kora reggel kezdődött a verseny, így hajnali öt órakor kellett kelnie.

A szakítás viszont nem indult jól az érdi súlyemelő számára, hiszen első, 90 kilogrammos fogását elrontotta, aztán ugyan javított, s a 93 kilós akadályt is sikerrel vette, így csoportjában hetedik, összesítésben 21. lett szakításban.

Lökésben a 101 és a 105 kilogrammot is felemelte, de a 108 kilót már nem tudta teljesíteni, így ebben a számban 38., összesítésben pedig 30. helyen zárta a 48 versenyzőt felvonultató világbajnokságot a tavalyi U23-as Eb-n negyedik, szakításban Európa-bajnok érdi emelő.

Azonban fontos, hogy ezeket az eredményeket még 69 kilogrammban érte el, viszont a mostani vb-n debütáltak az új súlycsoportok, s nem a 71, hanem a 64 kilót választotta.

Címkék