Mint Jászkisér szülötte, akinek minden felmenője Jászkiséren született, a leghatározottabban visszautasítom Magyar Levente volt SZDSZ-es polgármester minapi rasszista, ostoba és minden jó érzésű embert felháborító kijelentését, miszerint a jászsági családok genetikailag problémásak. Családom és valamennyi jászsági és onnan elszármazó ember nevében tiltakozom ez ellen az aljas provokáció ellen! Szégyen és gyalázat, hogy megtörténhetett.

 

Felszólítom Magyar Leventét, hogy a baloldali pártok kampányrendezvényén elhangzottak miatt távozzon a magyar közéletből! Felszólítom a rendezvényen szintén jelen lévő és ott e kijelentés kapcsán hallgatásával egyetértését adó Szekeres Imrét, az MSZP képviselőjelöltjét és Bajnai Gordont, az Együtt 2014 társelnökét, hogy nyilvánosan ítéljék el Magyar Levente kijelentését!

 

Amennyiben ezt nem teszik meg, úgy tanúbizonyságát adják annak, hogy az általuk képviselt pártok magukénak vallják ezt az ocsmány, rasszista gondolkodást, és akkor nekik nincs helyük a magyar közéletben.

 

Azt kérem a magyar baloldal becsületes, jó érzésű, jó akaratú tagjaitól, szimpatizánsaitól, hogy azokat, akik hangot adnak az ilyen gyalázatos gondolatoknak, és teret engednek ennek a rasszista provokációnak, vessék ki maguk közül!

 

 

Érd, 2014. február 27.

 

 

T. Mészáros András

polgármester

Címkék