Tájékoztatjuk lakossági ügyfeleinket, hogy ez év áprilisától Érd-parkváros M-7-en túli részén elkezdjük a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés próbaüzemét.

Hasonló tartalmaink:

Ennek során a jelzett területen, minden hónap első keddjén az ingatlanoktól közvetlenül gyűjtjük be és szállítjuk el a szelektíven gyűjtött alábbi típusú hulladékokat: – papírfélék és
- mindennemű háztartási műanyag hulladék (pet palack, nejlon tasakok, nejlon csomagolófóliák)
A kijelölt területen havonta egy-egy alkalomra, minden ingatlan térítésmentesen kap egy-egy műanyag zsákot, amelyben külön lehet gyűjteni a papírféléket és a műanyag háztartási hulladékokat.
A szállítás napján kérjük, hogy a zsákokba külön-külön gyűjtött hulladékot szíveskedjenek elhelyezni az ingatlan előtt, ahonnan munkatársaink a gyűjtőjárművekkel elszállítják azokat.
Javasoljuk a nevezett hulladéktípusok megfelelő tömörítését, mert így sokkal többet lehet egy-egy zsákban elhelyezni.
Ha valakinek több műanyag, vagy papírhulladéka keletkezik, mint amennyi elhelyezhető az ÉTH-s zsákokban, mód van rá, hogy megfelelő szilárdságú átlátszó műanyag zsákokban a többletet is kihelyezzék az ingatlan elé a szállítás napján, munkatársaink a többletet is elszállítják.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a hulladékgazdálkodásról szóló törvény a közterületre törvényesen kihelyezett hulladékokat az adott településen hulladékgyűjtéssel foglalkozó közszolgáltató – Érden e szolgáltató az ÉTH- tulajdonának határozza meg. Ebből az következik, hogy ezen típusú hulladékok bárki részéről történő eltulajdonítása kimeríti a lopás tényállását.
Kérjük önt is, hogy ha bárhol, bárki részéről ilyen tevékenységet észlel, haladéktalanul jelezze ügyfélszolgálatunknak. Közös érdekünk, hogy az egyébként hasznosítható hulladékokat senki illetéktelen ne tulajdonítsa el, hisz ezzel valamennyiünk – így az ön- pénztárcáját lopja meg.
Reméljük, hogy a szelektíven gyűjthető hulladékok kezelésének új rendjével sikerül felszámolnunk a szelektív hulladékgyűjtő szigetek körüli áldatlan állapotokat és önnel közösen tisztábbá élhetőbbé tesszük városunkat és környezetünket.

Az ÉTH sajtószolgálata

Címkék