Kedves nagyváradiak szerte a nagyvilágban!

A tudósok a megmondhatói, hogy Kolumbusz idején Nagyvárad volt a világ közepe. Mi pedig, akik itt születtünk, tudjuk, hogy még mindig az, és ez nem is változhat, míg világ a világ. Bár a Föld nevű bolygónak számos olyan pontja lehet, ahol az ember jól érezheti magát, igazi otthonérzetet azonban csak a szülőváros nyújthat. Éppen ezért hívjuk és várjuk a Nagyváradon született, itteni felmenőkkel rendelkező, vagy itt tanuló, de ma már külföldön élő nemzettársainkat, hogy 2014 nyarán jöjjenek haza. Minden elszármazott atyánkfiát szeretettel várunk mindennap, de különösen június 26–29. között.
Idén ugyanis második alkalommal szervezzük meg a nagyváradi magyarok ünnepét, a Szent László Napokat, ezen belül pedig a Nagyváradról elszármazottak találkozóját. A június 26–29. között zajló rendezvényünk keretében kulturális és szórakoztató, tartalmas, és reményeink szerint felejthetetlen programokkal várunk minden korosztályt.
Az elszármazottak találkozójára június 28-án, 12 órai kezdettel kerül sor a Moszkva Gardenben, az egykori Park (Promesse) terasz helyén. A találkozóra várjuk azokat is, akiket rokoni szálak fűznek a „boldog Váradhoz”, és szeretnék megismerni a város múltját, jelenét, szeretnének elbeszélgetni a világ minden tájáról ideérkező, illetve az itthon maradt magyarokkal. Az eseményen Nagyváradon született, itt nevelkedett ismert személyiségek is jelen lesznek, köztük az idén 46 éves Metropol Group rockzenekar tagjai.
„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne” (Tamási Áron). Ezzel az üzenettel várjuk vissza kedves magyar testvéreinket Nagyváradra, hogy – miként Kolumbusz Amerikát –, fedezzék fel mindazokat az értékeket, amelyek a világ közepévé teszik szeretett városunkat.
Legyen ez egy értékes, mindenki számára felemelő találkozás!

 

 

Címkék