Rendkívüli közgyűlés – 2014. május 29.

A rendkívüli közgyűlés előtt Érd és Sóskút képviselő-testülete közösen tartott szavazást egy 200 hektáros területről, amely Sóskúthoz tartozik, azonban ezt megközelíteni csak Érd felől lehet, ezért az Érd-Parkvárosban az Iparos út végén, az Ötvös utcától kezdődő területet Sóskút átadná Érdnek. A tárgyalások már tíz évvel ezelőtt megkezdődtek, most az átadás-átvétel lebonyolításában résztvevő előkészítő bizottság létrehozását szavazták meg a települések képviselői. A terület átadás-átvételével kapcsolatban számos jogi lépést kell megtenni, többek között az ott lakóknak is hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy megvalósulhassanak az elképzelések.

Hasonló tartalmaink:

Ezután a rendkívüli közgyűlés több napirendi javaslatot tárgyalt. A Szabadság tér tekintetében módosult a Helyi Építési Szabályzat és a területre vonatkozó parkolási rendelet is, ez az új rendőrkapitányság építésének kapcsán vált szükségessé.

Hamarosan elkészül az új kibővített óvoda a Gyula utcában. Ehhez kapcsolódóan érkezett egy igény az önkormányzathoz a Riminyáki úti óvodából, mely szerint a gyermekek és az ott dolgozó óvodapedagógusok is átköltöznének az új épületbe. Ezt jóváhagyta a testület. Természetesen a Riminyáki úton található épületet óvodai célokra használnák a jövőben is – tette hozzá Segesdi János alpolgármester.

 

Would you like to replay the video?

 

 

 

 

Címkék