Richard Strauss születésének 150. évfordulója alkalmából a zeneszerzőre emlékeztek a legutóbbi Zenei Klub alkalmával, amelyet a Csuka Zoltán Városi Könyvtár Zenei Könyvtár részlegében tartottak kedden este. Az előadó Lehotka Ildikó, a klub szakmai vezetője volt.

Hasonló tartalmaink:

 

 

 

Richard Strauss a romantika utolsó harmadának vezéregyénisége, kivételes tehetségű zeneszerző, berlini udvari karmester volt. 4 éves korában zongorázott, 5 évesen hegedült, 7 éves korában már komponált. Édesapja korán fölismerte tehetségét, tervezett módon készítette őt a zenei pályára. Érettségi után szülővárosában Münchenben az Egyetemen filozófiát, irodalmat, majd Berlinben zeneszerzést tanult. Többek között ezeket is megtudhatták mindazok, akik részt vettek a Zenei Klub legutóbbi rendezvényén. Mindemellett azonban Strauss zenei munkásságának érdekességeiről is hallhattak az érdeklődők.

A komolyzene iránt elsősorban a felnőtt korosztály érdeklődik, de fontos lenne a gyerekek figyelmét is felkelteni a műfaj iránt – hangsúlyozta Lehotka Ildikó.

A Zenei Klub legközelebb ősszel várja majd az érdeklődőket.

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék