Sajtótájékoztató

Megtartotta szokásos szerdai sajtótájékoztatóját T. Mészáros András polgármester a Polgárok Háza dísztermében. A város vezetője többek között beszélt egy rádiós együttműködési megállapodásról, illetve Széchenyi tér közelében kialakítandó parkolóhelyekről is.

 

 

Rablót fékeztek meg

Hihetetlen lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot egy érdi asszony és a lánya, amikor betört házukba és rájuk támadt egy férfi még május 6-án este. A férfit az asszony segélykérésére az utcáról besiető járókelők segítették visszatartani, amíg rendőrök megérkeztek. A Budaörsi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a gyanúsítottat. A Budaörsi Járásbíróság 2014. június 3-án 6 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte az előzetes letartóztatásban lévő férfit.

 

 

Zenei klub

150 éve született Richard Strauss. Ez volt a témája a legutóbbi zenei klubnak, amelyet a Csuka Zoltán Városi Könyvtár zenei könyvtár részlegében tartottak kedden este. Az előadó Lehotka Ildikó, a klub szakmai vezetője volt.

 

 

Közélet, kultúra, sport

Június 5-én, csütörtökön ismét megjelenik Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat ingyenes hetilapja, az Érdi Újság. A lap tartalmáról ez alkalommal is a főszerkesztőt, Bognár Nándort kérdeztük.

 

 

XVII. Ügyvéd Labdarúgó Világbajnokság

Május 23. és június 1. között, Magyarország adott otthont a XVII. Ügyvéd Labdarúgó Világbajnokságának. A felcsúti központ mellett Budafokon, Budaörsön, Csákváron, a Margitszigeten, a Népligetben és Diósdon is voltak mérkőzések. A tornán három kategóriában hirdettek győztest. A magyaroknak egy harmadik és egy negyedik hely jutott.

 

 

Időjárás

Csütörtökön reggel nyugat felől egy gyenge hidegfront közelíti meg térségünket, emiatt a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, helyenként egy-egy zápor előfordulhat. A Dunától keletre szinte mindenhol derült időre ébredhetünk. Északnyugatira fordul a szél, és fokozatosan megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet 9 és 15°C között alakul. Napközben az északi tájakon alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar. 25 és 29°C várható.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék