Műszaki átadás

Új gyalogátkelő helyet adtak át ma délután a 6-os út érdi szakaszán, a Garam és a Galga utca között. A zebra mellett többek között kiépült a buszmegállóhoz vezető járdaszakasz, illetve korszerűsítették a közvilágítást is a területen a beruházás részeként.

 

 

Jó az érdi víz

Jó az érdi víz – közölte az önkormányzat egy nemrég elvégzett vizsgálat alapján. A várost és környékét ellátó vízbázist ellenőrizték a mérnökök: több helyen figyelő-kutakat fúrtak, a kútfejekbe pedig adatgyűjtő műszereket telepítettek. Összesen több mint félszáz helyen vizsgálták a víz minőségét – 14 helyen vettek mintát a talajból és a talajvízből, emellett 40 helyszínen elemezték a lakossági ásott és fúrt kutak vizét. Azt állapították meg, hogy drasztikusan csökkent a vízkészlet ammónium-tartalma a szennyvízelvezető rendszernek köszönhetően. Határértéket meghaladó növényvédőszer-származékot sem mutattak ki a mintákban. A vizsgálatokra azért volt szükség, hogy a vízbázisok védelmére hosszú távú stratégiát dolgozhasson ki az önkormányzat.

 

 

Nyári tábor

Idén is a Teleki Sámuel Általános Iskola szervezésében kerül megrendezésre a nyári napközis tábor Parkvárosban. A 8 héten keresztül tartó programsorozat június 23-án indul, amelynek keretében a hétről hétre a mesék világába kalauzolják el a gyerekeket. A részletekről Nonn Ilona táborvezető adott tájékoztatást.

 

 

A kiút

A kiút. Ezzel a címmel jelent meg dr. Csernus Imre legújabb könyve még 2013 év végén. Június 6-án, pénteken erről tartott előadást a Szepes Gyula Művelődési Központban.

 

 

Magyar siker

Az érdi Krajnyák Zsuzsanna arany-, Juhász Veronika pedig bronzérmet nyert a kerekesszékes tőrözők versenyében a strasbourgi integrált vívó Európa-bajnokság harmadik napján. Ugyanitt Hajmási Éva hatodik lett. Szombaton, a verseny első napján Osváth Richárd kardban ezüstöt szerzett, majd vasárnap ugyanő megnyerte a tőrözők versenyét, párbajtőrben pedig Juhász Veronika harmadik lett. Így a magyar kerekesszékes küldöttség már öt éremnél tart.

 

 

Véget ért a bajnokság

Hétvégén lejátszotta utolsó bajnoki mérkőzését az Érdi VSE labdarúgó csapata. Bár már hetek óta biztos ezüstérmes az Érd, hazai pályán mindenképpen győzelemmel szerettek volna búcsúzni a fiúk közönségüktől. Csapatunk a Csomád együttesét látta vendégül és győzte le 2:1 arányban.

 

 

Citromsárga figyelmeztetés

A hőség miatt már 10 megyében van citromsárga figyelmeztetés. Az eddigi 7 mellett, 3 dunántúli megyére terjesztették ki az intézkedést. Így a Tiszántúlra, illetve az Alföldre, valamint Pest megyén kívül, Győr-, Fejér és Komárom megyére adott ki a meteorológiai szolgálat elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 25 fok felett alakulhat. Ráadásul nagyon erős UV-B sugárzás várható. Akár 15-20 perc alatt is le lehet égni. Délelőtt 11 és délután 3 óra között érdemes kerülni a napozást.

 

 

Időjárás

Szerdán az ország nagy részén derült, enyhe időre ébredhetünk, de azért már a felhők is megjelennek az égen. A hőmérséklet hajnalra csupán 15 és 20 fok közé csökken, az északias szél gyenge lesz. Napközben tetőzik a hőség, többfelé 33-35°C körüli csúcshőmérséklettel. Egy-egy frissítő zápor az ország középső sávjában, majd délnyugaton kialakulhat. Északkeleten, keleten megélénkülhet az északias szél.

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék