Sajtótájékoztató

Megtartotta szokásos szerdai sajtótájékoztatóját T. Mészáros András polgármester a Gyula utcai óvodában, ahol a város vezetője beszámolt arról, hogy befejeződött az új intézmény műszaki átadása. A beruházás részleteiről illetve a nyári táborokról adott bővebb tájékoztatást a polgármester.

 

 

Kötelező a parlagfű mentesítés

Az időjárás az idén kedvezett a parlagfű gyors növekedésének. A gyomnövény korai megjelenése miatt a parlagfű virágzására és a pollenszóródásra is korábban lehet számítani, ezért mielőbb meg kell kezdeni a gyommentesítést – hívja fel a figyelmet a Földművelésügyi Minisztérium. A földhasználók és földtulajdonosok kötelesek kül- és belterületen is június 30-ig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani – emlékeztet szerdai közleményében a tárca. A védekezési kötelezettség elmulasztása esetén a parlagfűvel fertőzött terület nagyságától függően 15 ezertől 5 millió forintig terjedhet a bírság.

 

 

Közélet, kultúra, sport

Június 12-én, csütörtökön ismét megjelenik Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja, az Érdi Újság. A lap tartalmáról ez alkalommal is a főszerkesztőt, Bognár Nándort kérdeztük.

 

 

Jótékonysági rendezvény

Június 7-én, szombaton a Diósdi Általános Iskola tornatermében rendezték meg az I. Nippon Zengo Maraton Sportnapot, amely elsősorban egy jótékony célú rendezvény volt. Az eseménnyel a Karcagon élő leukémiás kisfiúnak, Kiss Gergőnek gyűjtöttek a szervezők. A sportnap másik célja a sport és a sport tevékenységek népszerűsítése volt.

 

 

Korosztályos döntők

Idén Érd Városa adhatott otthont a Pest Megyei Kézilabda Szövetség által rendezett korosztályos döntőknek június 7-én, szombaton. A rendezvény a Final24 nevet kapta. Az események két helyszínen zajlottak. A rendezvényen az 1998-as korosztálytól, egészen a felnőttek korosztályig rendeztek mérkőzéseket.

 

 

Időjárás

Csütörtökön reggel helyenként lehetnek fátyolfelhők az égen, máshol derült időre ébredhetünk. Csapadék nem várható. Hajnalra 13 és 20°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben kezdetben sok lesz a napsütés, majd egy hidegfront hatására délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és késő délutántól szórványosan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33°C között alakul.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék