Részönkormányzati ülés

Megtartotta június havi ülését az Érdliget-Kutyavári Településrészi Önkormányzat szerdán este az Érdligeti Általános Iskolában. Az ülésen szó volt többek között egy áruházzal megkötött szerződésről és a kéményseprői díjak változásáról is.

 

 

Indul a diákmunka program

A Nemzetgazdasági Minisztérium július 1-jétől az idén is meghirdeti a nyári diákmunka programot, amelynek keretében 16-25 év közötti diákok kaphatnak a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget – jelentette be Czomba Sándor csütörtökön. A szaktárca munkaerőpiaci és képzési államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: tavaly 16 ezer fiatal szerzett munkatapasztalatot a kéthónapos program keretében, miközben az iskolaszövetkezeteknél sem csökkent a létszám. Az idén a múlt évhez hasonlóan 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra. A programban azok a nappali tagozatos diákok vehetnek részt, akik a program kezdő időpontjában már betöltötték a 16. életévüket, befejezésekor pedig még nem múltak el 25 évesek. A diákok mától már regisztrálhatják magukat az illetékes munkahelyi kirendeltségeken.

 

 

Ülésezett az Oktatási Bizottság

Csütörtökön délelőtt tartotta júniusi ülését az Oktatási és Művelődési Bizottság a Polgárok Házában. A résztvevők öt napirendi pontot tárgyaltak, amelyek közül a legfontosabb az Érdi Napok rendezvénysorozatának programjai és az ahhoz szükséges pénzügyi források biztosítása volt.

 

 

Az év legrövidebb éjszakája

Közeledik az év legrövidebb éjszakája, illetve a leghosszabb nappal. A június 21-ei nyári napfordulón, vagyis Szent Iván-napján világszerte és országszerte rendeznek mulatságokat. Érden piknikre várják az érdeklődőket, szombaton, az ófalusi kastélydombon, – este Szent Iván-éji tűzgyújtással – számolt be korábban T. Mészáros András polgármester.

 

 

Lovastábor

Harmadik alkalommal rendezett lovastábort Érden az Ördöglovas Sportegyesület. A táborozókat felkészült lovas oktatók, megbízható lovak és pónik várták. A tábor során a résztvevők nemcsak a lovaglás alapjait sajátíthatták el, hanem többek között ismereteket szerezhettek a lóápolásról és a szerszámozásról is

 

Június 28-ig láthatók a kincsek

Június 28-ig látogatható a Seuso-kincseket bemutató tárlat az Országházban. A három hónapos látogatási idő leteltével az időszakos kiállítás június 29-én zár be – olvasható az Országgyűlés Hivatala csütörtöki közleményében. Az utolsó látogatási nap június 28., szombat.  Ezt követően a gyűjtemény hét darabját és a műtárgycsoporthoz tartozó rézüstöt a Magyar Nemzeti Múzeumba szállítják, hogy a Seuso-kincs kutatására létrehozott akadémiai munkabizottság megkezdje a műtárgyak tudományos vizsgálatát. A gyűjtemény tanulmányozása és a szükséges vizsgálatok elvégzése után a nagyközönség ismét láthatja a páratlan római ezüstöket a Nemzeti Múzeum Seuso-kincset bemutató új kiállításán.

 

 

Időjárás

Pénteken egy hidegfront éri el hazánkat északnyugat felől. Ezeken a tájakon már a hajnali, reggeli órákban megnövekszik a felhőzet, majd napközben egy-egy záporra, esetleg zivatarra is lehet számítani. Hajnalra 10-15°C-ig hűl le a levegő. Napközben a front vonulását elszórtan kísérheti zápor, helyenként egy-egy zivatar. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, de a hőmérséklet csupán néhány fokkal esik vissza, 21 és 27°C várható.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék