Múzeumok Éjszakája

A Magyar Földrajzi Múzeum idén is kapcsolódott az országos rendezvényhez, a Múzeumok Éjszakájához. Színes programokkal, távcsöves csillagászati bemutatóval, ismeretterjesztő előadásokkal várták az érdeklődőket szombaton este.

 

 

Várják az érdiek véleményét

Még várják az érdiek véleményét a városfejlesztési terv kialakításához. A Batthyány-2020 programhoz a hónap végéig bárki eljuttathatja javaslatait a korábban kiküldött kérdőíven, vagy az interneten – mondta T. Mészáros András polgármester. A városfejlesztési terv ahhoz kell, hogy a 2020-ig tartó uniós ciklusban is EU-s forrásokhoz juthasson Érd. Fontos cél egyebek mellett az egészségügyi alapellátás korszerűsítése, bölcsődei, óvodai férőhelyek növelése, iskolák felújítása. De a tervek között szerepel új utak építése, kerékpárutak bővítése is.

 

 

Szent Iván éji piknik

Szent Iván éji pikniket tartottak szombaton délután Ófaluban a Kastély-dombon. A Pincetulajdonosok Egyesülete egy közös baráti főzésre és beszélgetésre hívta össze az érdi társaságokat, családokat, baráti köröket és civil szervezeteket.

 

 

Szorít a határidő

Egy nap áll az európai parlamenti választáson induló pártok rendelkezésére, hogy eltávolítsák a kampány időszakában közterületeken elhelyezett plakátjaikat. A választási törvény szerint a szavazás napja után egy hónapon belül, tehát június 24-én 16 óráig kell eltávolítania a plakátokat annak, aki elhelyezte, vagy akinek az érdekében azokat elhelyezték. Ha a hirdetményeket nem távolítják el időben, az önkormányzatoknak kell eljárniuk. Az önkormányzatok a határidő lejárta után maguk is eltávolíthatják a plakátokat, majd annak költségét kiszámlázhatják. A legtöbb önkormányzat a választási időszakra hirdetőtáblákhoz hasonló “kampányoszlopokat” helyezett ki a közterületekre, a pártok ezekre ingyen ragaszthatták fel plakátjaikat, szóróanyagaikat.

 

 

Úrnapi körmenet

Idén június 21-én, szombaton tartották a Katolikus Egyházban Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepét, más néven az Úrnapját. Az esemény eredetéről és az ünnep fontosságáról Hajdú Ferenc katolikus plébánost kérdeztük.

 

 

Időjárás

Kedden délelőtt általában erősen felhős, borult lesz az ég, csak néhol szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Többfelé számíthatunk eső, zápor kialakulására. Néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. Délután csak kevés helyen vékonyodhat, szakadozhat fel a felhőzet, többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 15 fok között alakul, a csúcshőmérséklet pedig 18, 23 fok között valószínű.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék