“Biztonságosan közlekedni egy életúton” program következő állomása június 24 és június 29 között Érden, a Budai út 2-4. szám alatti áruház parkolójában kerül megrendezésre.

Hasonló tartalmaink:

 

A Magyar Autóklub a MOL támogatásával 2006-ban indította útjára speciális oktató kamionját. Az országjáró program nagyáruházak parkolóiban kerül megrendezésre, ahol a közlekedésbiztonsági oktatás elméleti és gyakorlati részből áll.

 

A közlekedésbiztonsági és oktató program elemei:

  • Diákok interaktív közlekedésbiztonsági oktatása, gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályok ismertetése;
  • Kerékpáros ügyességi pálya „Ki a mester két keréken?” gyermekek és felnőttek részére;
  • „Fékezd magad” program;
  • Járművezetők vezetéstechnikai továbbképzése elméletben, és gyakorlatban a mobil vezetéstechnikai pályán;
  • Ecodriving (előadás, a gazdaságos és környezettudatos járművezetésről);
  • Borulás szimulátor és „Részeg szemüveg” bemutató

Az országjáró kamion több napot tölt egy-egy városban, ahol a szervezett iskolai programokon kívül a szülők is kipróbálhatják, fejleszthetik tudásukat.
A gyermekeket a valós életnek megfelelő, a gyakorlatban előforduló veszélyhelyzetekkel ismerkedhetnek meg, kiemelve azokat a fizikai törvényszerűségeket, amelyeknek megsértése óhatatlanul balesethez vezethet. A gyalogos és kerékpáros közlekedés fontos szabályainak, fizikai törvényszerűségeinek ismertetésével, filmvetítéssel egybekötött ismeretanyagok megtekintésével kezdődik a program, majd természetesen a tanultakat a gyakorlatban is megtapasztalhatják a gyerekek, a kerékpáros ügyességi pályán vagy akár abban a speciálisan átalakított járműben, amelyben a vezető melletti ülésen ülve egy adott jelre maga a gyermek fékezheti le a felnőtt által vezetett kocsit.

Természetesen a gyerekek „tanítása” mellett a felnőttek vezetéstechnikai továbbképzése is a program egyik fontos pontja. A tréningen a KRESZ néhány kiemelten fontos szabályának felelevenítése és a vezetési gyakorlatok elméleti ismétlése után a résztvevők az országban egyedülálló mobil vezetéstechnikai pályán gyakorolhatják a veszélyes közúti közlekedési szituációk elhárításának fortélyait (vészfékezés száraz és vizes pályán; imitált frontális ütközés elkerülése; blokkoló fékezés 40 km/h sebességről csúszós felületen; féktávolságon belüli akadály kikerülése; üzemi fék meghibásodása esetén a jármű fékezése kézifék használatával).

További információk a Magyar Autóklub honlapján: www.autoklub.hu

 

forrás: mol.hu

 

Címkék