Aszfaltozás lesz a Fűzfa utcában

Hamarosan aszfaltozási munkálatok kezdődnek a Fűzfa utcában. Most 800 méter hosszan készülhet el a szilárd útburkolat, a kivitelezés részleteiről a választókerület lépviselője Kéri Mihály adott tájékoztatást.

 

 

Visszaszorítanák a vasazást

Visszaszorítanák a vasazást. Fordított adózást vezetne be a fémpiacon a kormány egy előterjesztés szerint, hogy kifehérítse az ágazatot. Az előterjesztés lényege, hogy az adót az áru beszerzője róná le – írja a Magyar Nemzet. A lap cikke szerint több milliárd forintot is hozhat a javaslat. Szabados Ottó, a fémipari egyesülés igazgatója szerint ugyanis akár 6 milliárd forintot is csalhatnak bizonyos körök évente. Az új szabály januártól lépne életbe.

 

 

Járda épült a Bethlen Gábor utcában

Teljes hosszában megújult a járda a Bethlen Gábor utcában. Így a Tompa Mihály utcától, egészen az ötös körfogalomig kényelmesebbé válik a gyalogos közlekedés. A beruházás 100 %-osan önkormányzati forrásból valósult meg, a munkálatok ma fejeződtek be.

 

 

Csökkenni fog az adósságráta

A jobb növekedési adatok az adósságráta további csökkenését vetítik előre – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium, reagálva az Európai Bizottság héten kiadott jelentésére, amelyben azt írták: Magyarországnak valószínűleg további pénzügyi konszolidációs erőfeszítést kell tennie azért, hogy a kívánatos ütemben folytatódjon az eladósodottság csökkentése, és ezáltal elkerülhető legyen a túlzottdeficit-eljárás ismételt megindítása jövő tavasszal. A minisztérium közleményében kiemelte: az adósságszámra évközben számtalan tényező hat, emiatt gyorsan és folyamatosan változik, ezért csak az év végi számnak van jelentősége. 2014 végén az adósságráta – a költségvetési hiány 3 százalék alatt tartásával és a 3 százalékos gazdasági növekedéssel – továbbra is csökkenő pályán marad. Így a 2014. évi tényszámok tükrében az Európai Bizottság is kénytelen lesz elismerni Magyarország adósságcsökkentő erőfeszítéseit.

 

 

Épül a vízelvezetés

Vízelvezetési rendszert építenek a Szalonka utcában. A terület fejlesztése folyamatos, hiszen az elmúlt években kezdődött a rendszer kiépítése, idén is a képviselői keretből valósulhatnak meg a munkálatok. A részletekről a választókerület képviselője Mórás Zsolt adott tájékoztatást.

 

 

Nyári focitábor

Idén hatodik alkalommal rendezi meg az Érdi Asterix a nyári foci tábort a Százhalombattai Csónakház területén. Ezen a nyáron 8 héten keresztül várják a fiatal focistákat. Ezen a héten a harmadik turnust rendezték meg.

 

 

Időjárás

Szombaton virradóra nyugat felől fátyolfelhők sodródnak hazánk fölé, de keleten továbbra is derült időre ébredhetünk. A délkeleti szél  élénk lehet, a minimumok 11 és 18°C között várhatóak. Napközben még a péntekinél is melegebb időre van kilátás, a legtöbb helyen 28 32 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, ugyanakkor a Dunántúlon néhol egy-egy frissítő zápor, esetleg lokális zivatar kialakulhat. Többfelé megélénkülhet a délies szél.

Hasonló tartalmaink:
Címkék