Sajtótájékoztató

Megtartotta szokásos szerdai sajtótájékoztatóját T. Mészáros András polgármester a Polgárok Házában a délelőtt folyamán. A legfontosabbak között sor került egy megállapodás aláírására a Lidl Magyarország Bt. képviselőivel, ennek köszönhetően várhatóan 2016-ra Érdligeten és Parkvárosban is egy-egy új áruházat nyithat a cég a tulajdonában lévő ingatlanokon.

 

 

Már kapható a magyar dinnye

Megerősödött, talpra állt a magyar dinnyetermelés az elmúlt években, amit az is jelez, hogy a korábbi mintegy 5 ezer helyett ma már 6 ezer hektáron termelnek görögdinnyét az országban – hívta fel a figyelmet a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándor hozzátette, a dinnyetermesztés az országban mintegy 10 ezer családnak nyújt megélhetést. Továbbá hangsúlyozta azt is, hogy a magyar görögdinnyét nemcsak bel-, hanem külföldön is keresik a vásárlók, a megtermelt dinnye 40-50 százalékát külföldön adják el.

 

 

ÉTC tábor

Ezen a héten zajlik az Érdi Torna Club hagyományos tábora az Érdligeti Kempingben. A program gerincét természetesen a torna képezi, de kézműves foglalkozás, úszás, és lovaglás is színesíti a hetet. A táborban jelenleg 30 gyermek tartózkodik.

 

 

Vízhiány várható

Az Érd és Térsége Víziközmű Kft. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy 2014. július 10-én,  csütörtökön 08:00-16:00-között Érd egyes területein ivóvízvezeték felújítási munkálatok miatt az ivóvíz – szolgáltatás szünetel, valamint azt követően nyomásingadozás és vízzavarosság várható. Az érintett terület a Petőfi Sándor utca Gárdonyi Géza – Könyves Kálmán utcák közötti szakasza, valamint a Munkácsy Mihály utca Petőfi Sándor – Kossuth Lajos utcák közötti szakasza.

 

 

Közélet, kultúra, sport

Július 10-én, csütörtökön ismét megjelenik Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja, az Érdi Újság. A lap tartalmáról ez alkalommal is a főszerkesztőt, Bognár Nándort kérdeztük.

 

 

Időjárás

Csütörtökre virradóra elvonulnak a csapadékot adó felhők, csupán nyugaton, délnyugaton lehet erősebben felhős az ég, és fordulhat elő kisebb eső, zápor. Helyenként élénk lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet, a szélcsendesebb keleti, északkeleti tájakon pedig pára-, illetve ködfoltok is kialakulhatnak. Hajnalra 11 és 16°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben délnyugat felől ismét egyre több felhő érkezik fölénk, de főként északon és keleten több órára kisüt a Nap. Délen és nyugaton egyre többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék