Több rendőr lesz az utcákon

Több rendőr lesz az utcákon. Az egész országra kiterjesztik a közbiztonsági mintaprogramot – jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter. A 24 órás rendőri jelenlétet biztosító programot tavaly az ország öt északkeleti megyéjében vezették be. A programot azért terjesztik ki, mert a rendőrség jónak ítélte az eredményeket.

 

 

Közbringa-rendszer

Sokan akarják tesztelni az új közbringa-rendszert Budapesten. Alig hirdették ki tegnap, rögtön be is telt az ezer tesztelői hely a próbaüzemre – közölte a BKK. A közlekedési központ közleménye szerint a belső próbák után utolsó tesztfázisként ezer felhasználó segítségével szeretnék kipróbálni a rendszert. Azok a tesztelők, akik a próbaüzem alatt legalább tíz alkalommal használják a BuBi-t, majd a tapasztalataikat megosztják a BKK-val, féléves biciklis bérletet kapnak.

 

 

Aszfaltozás a Fogoly utcában

A kiépített csatornahálózat védelme érdekében aszfaltozás kezdődött a Fogoly utcában. A munkálatokat várhatóan még a héten befejezik a szakemberek. A részletekről Simó Károly, az Érdi Csatornamű Társulat elnökhelyettese adott tájékoztatást.

 

 

Látogatás Vásárosnaményban

Negyedik alkalommal rendezték meg Vásárosnaményban a hagyományos Zoárd napi sokadalom elnevezésű programot. A település idén ünnepli várossá avatásának 35. évfordulóját. Az ez alkalomból tartott ünnepségre Érd városa is meghívást kapott és bemutatkozhatott.

 

 

Előadás Afrikáról

A gyermeknek mese kell. Ezzel a címmel zajlik a 8 héten át tartó napközis tábor Parkvárosban. Az e heti turnusban 120 gyerek, különböző kézműves foglalkozásokon illetve egyéb programokon vehetnek részt. A mai napon dr. Kubassek János, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója Afrikáról tartott egy előadást a tanulóknak.

 

 

Időjárás

Szerdára virradóra mindenhol megszűnnek a záporok, zivatarok, így reggel többnyire derült, de helyenként közepesen felhős időre ébredhetünk. Az északi, északkeleti szelet a középső tájak kivételével élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20°C között alakul. Napközben a napsütés mellett főként a délutáni, esti órákban alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok. A csúcshőmérséklet 29 és 33°C között alakul.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék