Leaszfaltozták a Báthory utcát

Aszfaltburkolatot kapott a Báthory utca, a 4. számú választókerületben. 100 százalékban önkormányzati forrásból, 8 millió Ft értékben valósulhatott meg a beruházás. A részletekről dr. Bács István, polgármesteri főtanácsadó adott tájékoztatást.

 

 

Folytatja a munkát a kormánymegbízott

Kinevezte Orbán Viktor miniszterelnök a kormánymegbízottakat. Pest megyében a korábbi évekhez hasonlóan Tarnai Richárd folytatja a munkát, aki kinevezése kapcsán Híradónknak beszámolt a kormányablakok működéséről és a következő időszak elképzeléseiről is.

 

 

Felsőoktatási ponthatárok

Július 24-én, jövő héten csütörtökön hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Ezen a napon több program is várja majd az érdeklődőket. Megrendezik például a Pont Ott Partit, amelynek a Semmelweis Egyetem lesz a házigazdája. Az idén egyébként több mint 106 ezren jelentkeztek a felsőoktatásba. Tízezerrel többen, mint tavaly. A népszerűségi listán első helyen a gazdálkodás és menedzsment képzés áll, ezt követi a gépészmérnöki, a jogász, a mérnökinformatikus és az óvodapedagógus képzés.

 

 

Földrajzi tábor a VMG-ben

Földrajzi tábort tartanak a héten a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. A tábor célja elsősorban a földrajz megismertetése és megszerettetése a résztvevőkkel. A kirándulások és terepgyakorlatok mellett azonban szabadidős foglalkozáson is részt vesznek a tanulók.

 

 

Református tábor a kempingben

Napközis hittan tárbort tart a héten a Kálvin téri református gyülekezet Érdligeten, a kempingben. A tábor programjain közel 20 gyermek vett részt, elsősorban a hit köré csoportosítva az elfoglaltságokat.

 

 

Péntektől hőségriasztás

A tartós kánikula miatt péntek 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos. A közleményben azt írták: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé. Az egyre melegebb éjszakák következtében a napi középhőmérséklet egyre többfelé meghaladja a 25 Celsius-fokot, így az országos tiszti főorvos által elrendelhető három fokozat közül most másodfokú intézkedés lép életbe. Az ÁNTSZ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra kér mindenkit, hogy a nagy melegben igyon minél több folyadékot, 11 és 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjon a tűző napon, és vegye igénybe a hűtött helyiségeket, továbbá védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények használatával.

 

 

Időjárás

Pénteken reggelre derült, gyengén és közepesen felhős területekkel találkozhatunk majd hazánk területén. Csendesedik a szél, 16 és 20°C körüli minimumok hőmérséklet várható. Napközben ismét erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, záporok, zivatarok ismét kialakulhatnak. Többfelé élénk lesz a szél, azonban 31 és 35°C közé melegszik a levegő.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék