Aszfaltozási munkálatok

Leaszfaltozták a héten a Kádár utcát Parkvárosban. A csatornázás „B” programjában több mint 600 méter hosszan, 14 millió Ft-ból épülhetett meg az útszakasz. A részletekről dr. Veres Judit, a településrész képviselője adott tájékoztatást.

 

 

Esélyegyenlőségi program

Elkészült Magyarország több mint háromezer településének helyi esélyegyenlőségi programja – jelentette be Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. A munkaterveket európai uniós támogatással valósították meg, 1,2 milliárd forintból.

 

 

Bemutatta polgármester-jelöltjét a 20-30

A 20-30 Egyesület saját elnökét, Csengeri Attilát indítja polgármester-jelöltként az őszi önkormányzati választáson – ezt maga a jelölt jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Ófaluban, ahol a következő időszak választásokkal kapcsolatos elképzelései is elhangzottak.

 

 

Munkakeresés az interneten

Egyre többen keresnek munkát az interneten. Bár a júniusi statisztikai adatok szerint a munkanélküliek száma egy év alatt 104 ezerrel csökkent, egy portál 18 százalékkal több álláskeresőt regisztrált. Ennek oka, hogy nő azoknak a száma, akik az interneten keresnek munkát. Az elmúlt három hónapban is leginkább könyvelőket, fejlesztőket, mérnököket és ügyfélszolgálati munkatársakat kerestek, míg az álláskeresők elsősorban eladói, területi képviselő pozíciókra, valamint diákmunkára küldték be önéletrajzukat. A hirdetések többségénél továbbra is elvárás az angol nyelv ismerete, 36 százalékuknál pedig az egyetemi vagy főiskolai végzettség. Az adminisztrátori vagy asszisztensi állásokra pályázni még mindig a legnehezebb, mivel ezekre a hirdetésekre átlagban 40 pályázó jelentkezik.

 

 

Régészeti tábor

„Volt egyszer egy kemence”. Ezzel a címmel tartották meg Százhalombattán a régészeti tábor első turnusát a héten a Régészeti Park területén. A táborban közel 40 gyermek vett részt, az óvodásoktól egészen a középiskolás korosztályig.

 

 

Időjárás

Szombaton folytatódik a kánikula, többnyire napos időre számíthatunk, csupán egy-egy helyi zápor alakulhat már csak ki. Keleten, északkeleten még élénk lesz a szél. Hajnalban 16 és 21, délután 30 és 34°C között alakul a hőmérséklet.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék