Megújult a Gyula utca

A Gyula utca 200 méter hosszan új burkolatot kapott az elmúlt időszakban. Az önkormányzat finanszírozásában megvalósuló munkálatokról dr. Bács István polgármesteri főtanácsadó adott tájékoztatást Híradónknak.

 

 

Megnyílt az Érdi Művésztelep

Idén immár hatodik alkalommal rendezik meg az Érdi Művésztelep elnevezésű képzőművészeti alkotótábort Ófaluban. A tábor ünnepélyes megnyitóját szombaton tartották a termál Hotel Ligetben.

 

 

Szélsőséges időjárási helyzetek

A szélsőséges időjárási helyzetek, a hirtelen lehűlések és felmelegedések, fokozottan megterhelik, összezavarják a szervezetet. Hogy mit érdemes ilyen esetekben tenni annak érdekében, hogy az esetleges panaszokat enyhítsük, arról dr. Varga Dániel családorvost kérdeztük.

 

 

Rosszabb az allergiásoknak

Rosszabb az allergiásoknak. Egyre több pollen lesz a levegőben a kedvező idő miatt – közölte a tisztiorvosi szolgálat. AZ ÁNTSZ arról tájékoztat, hogy az esős és meleg időben főleg a kültéri gombák szaporodhatnak el nagyon. Emellett az üröm és a parlagfű pollenkoncentrációja is megemelkedhet. A mérések szerint a csalánfélék okozhatnak még gondot, mert pollenjük közepesen magas szinten van.

 

 

Tízállomásos egészségtábor

Az idén kiemelt témaként a méhnyakrákszűrés fontosságára és a HPV vírus elleni védőoltás lehetőségére is felhívják a figyelmet a tízállomásos nyári egészségtáborban, amelynek nyitóeseményét pénteken, a Velencei-tó partján, Agárdon tartották. Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára kiemelte: a társadalom számára az a legfontosabb, hogy a magyar lakosság egészségben eltöltött éveinek száma elérje az európai uniós átlagot.

 

 

Időjárás

Kedden sok lesz térségünk fölött a felhő, inkább csak rövid napos időszakok lehetnek. Sokfelé kell számítani esőre, záporokra, zivatarokra. A hevesebb gócokat felhőszakadás, jégeső kísérheti. A keletire, északkeletire forduló szél csak helyenként élénkülhet meg, viszont zivatarok környezetében erős, viharos lökések is előfordulhatnak. Hajnalban 15 és 20, délután 22 és 29°C között alakul a hőmérséklet.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék