Javulhat az állattartók helyzete

A kormány döntése alapján hozzávetőleg 33 milliárd forinttal több támogatást kapnak az állattartó gazdák 2015-ben, az eredetileg tervezett támogatásokhoz képest – jelentette be Feldman Zsolt. Az agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Mogyoródon elmondta, hogy 2014-ben összesen 42 milliárd forint, 2015-ben pedig 75,5 milliárd forint áll rendelkezésre állattenyésztési programokra.

 

 

Önkormányzati választás

Október 12-ére írta ki az önkormányzati választást Áder János köztársasági elnök. Ezen a napon lesz a nemzetiségi választás is. A mintegy 8 millió, magyarországi lakóhellyel rendelkező választásra jogosultnak augusztus 15-e után kell megkapnia a névjegyzékbe való felvételről szóló értesítést. A hivatalos kampány a választást megelőző 50. napon, vagyis augusztus 23-án kezdődik. Aki nem a lakóhelyén, hanem egy másik magyar településen akar voksolni, az október 10-ig átjelentkezhet.

 

 

Leaszfaltozták a Bölömbika utcát

Leaszfaltozták a Bölömbika utca Csíz és Bíbic utca közötti szakaszát. A munkálatokat a héten fejezték be a szakemberek. A részletekről Mórás Zsolt, a településrész képviselője adott tájékoztatást.

 

 

Új tantermek Diósdon

A Diósdi Eötvös József Általános Iskola a jövőben három új tanteremmel bővül. Az eredeti tervek szerint tanévkezdésre elkészült volna az épületet, azonban időközben állami támogatáshoz jutott Diósd, így a beruházást át kellett adni másnak. Az építkezés így jelenleg szünetel, a benyújtott pályázatok elbírását követően várhatóan augusztus 20. után kezdődhet meg az érdemi munka.

 

 

Véradókat várnak

Véradókat várnak. Három ember életét mentheti meg, aki vért ad. Legközelebb pénteken van erre lehetőség: Diósdon, a közösségi házban várják a segítőket. A munkaidő nem lehet akadály, ugyanis délután 3 óra és este fél 7 között lesz a véradás. A szervezők kérik, hogy mindenki vigye magával a személyi igazolványt, a lakcím- és TAJ-kártyát.

 

 

Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon

Az idén is várhatóan július utolsó hetében illetve augusztus elején kezdődik a parlagfűszezon. Ráadásul az allergiásoknak a tavalyi szezonnál erősebb pollenterhelésre kell készülniük – hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Így a jelenlegi előrejelzések szerint az allergiások hamarosan tapasztalhatják az első tüneteket.

 

 

Időjárás

Pénteken reggel többfelé találkozhatunk derült, vagy gyengén felhős tájakkal, máshol több felhő lesz az égen, de csapadék nem várható. Északkeleten párássá válhat a levegő. A légmozgás mindenhol gyenge marad. 13 és 18°C közötti minimum-értékeket mérhetünk. A délutáni gomolyfelhőkből elszórtan számíthatunk csak egy-egy futó záporra, esetleg zivatarra. Gyenge, mérsékelt légmozgás mellett 27 és 32°C várható.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék