Milliárdok a kórházaknak

Nem érinti az egészségügyet a költségvetési zárolás a kormány döntése alapján, így a szolgáltatók kikerültek ebből a körből – jelentette be tegnap Zombor Gábor egészségügyi államtitkár. Jelezte, ezzel a döntéssel párhuzamosan elfogadták azt a javaslatot is, amelynek alapján az egészségbiztosítási alap időarányos tartalékaiból többlettámogatást kaphatnak az egészségügyi szolgáltatók. Ezen kívül bejelentette, hogy a kórházak végleges adósságkonszolidációjára még az idén átfogó javaslat készül.

 

 

Új fenntartó

Félezer iskolát vehet át a Nemzetgazdasági Minisztérium a jelenlegi fenntartótól – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint szeptemberben megalakul a tárca új háttérintézménye, amely a szakiskolák és szakközépiskolák fenntartásáért, valamint a szakmai irányításért is felel majd. A lapnak a munkaerő-piaci államtitkár elmondta: az új háttérintézmény létrehozása után a jogszabályokat is módosítják. Így 2015 szeptemberében már minden érintett iskolában az új fenntartói struktúrában indulhat a tanév. Czomba Sándor hozzátette: a vegyes profilú intézmények – vagyis ahol szakképzés mellett gimnáziumi oktatás is folyik – átvételének menete még nem teljesen tisztázott. Ezért elképzelhető, hogy nem ugyanabban az időpontban veszik át az összes iskolát.

 

 

Idős sértetteket vertek át

Újabb sikeres akciót könyvelhet el az érdi rendőrség: az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott csalás gyanúja miatt egy 27 éves tatai és egy 29 éves pápai lakos ellen. A két férfi 2012. májusa és 2013. áprilisa között az ország különböző városaiban, így Érden is előadással egybekötött termékbemutatókat szervezett. Olyan termékeket értékesítettek magas áron, melyekről azt állították, hogy gyógyításra, betegségek kezelésére alkalmasak, a termékekről azonban kiderült, hogy azok mindennapos használatra alkalmatlanok. Érden is becsaptak embereket. Vádemelést javasolnak ellenük. A részletekről Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője adott tájékoztatást.

 

 

Szolnoki Gábor újra jelölt Tárnokon

Szolnoki Gábor a 2014-es önkormányzati választáson is indul polgármesterjelöltként Tárnokon. Támogatói a Fidesz-KDNP helyi szervezete valamint az Otthon Tárnokon Egyesület.

 

 

Érden T. Mészáros András újra indul

Érden T. Mészáros András polgármestert indítja újra a városvezetői posztért a Fidesz. Az MSZP-nek nem lesz jelöltje a városban. A párt a függetlenként induló Farkas Zsuzsát támogatja, az LMP-vel közösen. A 2030 Egyesület polgármester-jelöltje pedig Csengeri Attila, a szervezet elnöke.

 

 

Folytatódik az ásatás

Idén nyáron is folytatódott a százhalombattai Matrica Múzeum területén az ásatási munka külföldi és magyar egyetemi hallgatók részvételével. A fiatal szakemberek öt héten át dolgoznak. Elsődleges feladatuk a bronzkori európai társadalmak kialakulásának kutatása.

 

 

Időjárás

Szombat reggel a Dunántúlon közepesen, a Dunától keletre gyengén felhős lesz az ég, csapadék előreláthatólag sehol sem várható. A gyenge keleti-északkeleti szélben helyenként ismét párássá válhat a levegő. Hajnalra 14 és 19°C közé hűl a levegő. Napközben egy-két fokkal tovább melegszik a levegő, a délutáni órákban 29-33°C közötti értékeket mérhetünk. Több órára kisüt a Nap, viszont a délutáni, kora esti órákban ismét kialakulhat szórványosan zápor, zivatar.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék