Megemlékezés

Az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület, az Érd-Óváros Szent Mihály Alapítvány és a Lengyel Kisebbségi Önkormányzat emlékünnepséget rendezett szombaton a II. Lajos emlékműnél Ófaluban. 488 éve II. Lajos magyar király Mohácsra indult városunkból, valamint itt egyesült a lengyel segédcsapattal, amelynek tagjai mind életüket vesztették a mohácsi csatában.

 

 

Értesítéseket küld a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megkezdte a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését, október végéig több mint másfél millióan kapnak értesítést az adóhivataltól – közölte a NAV. Folyószámla-kivonatot csak az kap, aki legalább egy adónemben több mint ezer forinttal tartozik, vagy több mint ezer forint túlfizetése van. A kivonat mellett késedelmipótlék-értesítőt pedig az találhat a postaládájában, aki fizetési kötelezettségét nem vagy csak késedelmesen teljesítette, és ezért 2013-ra vonatkozóan késedelmi pótlék fizetési kötelezettsége keletkezett. Az elektronikusan bevallók papíron nem kapnak folyószámla-kivonatot és késedelmipótlék-értesítőt sem. Ők a netes felületen folyamatosan nyomon követhetik folyószámlájuk alakulását, és ha 2013-ra vonatkozóan késedelmi pótlékkal érintettek, akkor július végétől megtekinthetik késedelmipótlék-levezetésüket is.

 

 

Szabadtéri festés

„Fő a tér”. Ezzel a címmel tartottak szabadtéri festést vasárnap délután a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében. A programon az idei művésztelep résztvevői alkottak élő zenére.

 

 

Több pénz lesz diákmunkára

Megemelték 200 millió forinttal az idei 1,5 milliárd forintos önkormányzati nyári diákmunkaprogram keretét – mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerő-piaci és képzési államtitkára. Az államtitkár felidézte, hogy a program tavaly is 1,5 milliárd forintos kerettel működött, a lehetőség iránt azonban óriási az érdeklődés, csütörtökig több mint 15 ezren jelentkeztek a részvételre. A megemelt keretnek köszönhetően akár a 20 ezret is eléri a nyári diákmunka programban részt vevő fiatalok száma az idén – tette hozzá. A Minisztérium július 1-jétől hirdette meg a nyári diákmunka programot, amelynek keretében 16-25 év közötti diákok kaphatnak munkalehetőséget a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél. A diákok az illetékes munkahelyi kirendeltségeken regisztrálhatnak.

 

 

Street Workout pályát avattak

Street Workout pályát avattak szombaton délután az Érdi Arénánál. Ez a saját testsúlyos edzés egy nagyon előnyös, látványos és teljesen ingyenes edzésmódszer, amelyet ezentúl városunkban is űzhetnek az érdeklődők. A pályát Tekauer Norbert önkormányzati képviselő adta át.

 

 

Augusztus 15-ig kell kifizetni a tankönyveket

Augusztus 15-i határidővel kell befizetni a tankönyvcsomagok árát. A csekkeket már minden szülőnek kipostáztak – írja a Könyvtárellátó az oldalán. Természetesen nem kaptak csekket azok a szülők, akiknek gyermekei ingyenes tankönyvből tanulhatnak. A 2014-15-ös tanévben, a korábbi gyakorlatnak megfelelően, a diákok hatvan százalékának – köztük a tartós tankönyvet kapó elsős és másodikos évfolyamnak – ingyen járnak a kiadványok. Ősszel azok a diákok is átvehetik majd a tankönyveket, akiknek szülei kicsúsznak az augusztus 15-i határidőből.

 

 

Időjárás

Kedden marad a fülledt, párás, meleg időjárás. Országszerte erősen felhős lesz az ég és továbbra is többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, szélvihar kíséretében. A legtöbb zivatar a keleti országrészben valószínű. Hajnalra 16-19°C-ig csökken a hőmérséklet, majd délutánra 26-31°C-ig emelkedik.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék