Aszfaltozás a Szalvia utcában

Közel 400 méter hosszan, 3 méter szélességben aszfaltoztak a Szalvia utcában. A csatornázás „B” programjában megvalósuló munkálatokról, a választókerület képviselője, Kopor Tihamér adott tájékoztatást.

 

 

Pótfelvételi

Elérhetők a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések. A www.felvi.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint a pótfelvételi során csak egyetlen felsőoktatási intézmény egyetlen képzése jelölhető meg, és csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek. A pótfelvételi keretében kizárólag önköltséges képzések indulnak, ez alól kivételt képeznek a magyar egyetemek, főiskolák határon túli képzései, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzései. Az űrlapok kitöltésére augusztus 12-én éjfélig van lehetőség. Szintén eddig a határidőig kell befizetni az eljárási díjat, ami a pótfelvételi során 5000 forint. A ponthatárokat előreláthatólag augusztus 28-án hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre.

 

 

100 éve tört ki az első világháború

1914 július 28-án az Osztrák-Magyar Monarchia hadat üzent a szomszédos Szerbiának, ezzel pedig kezdetét vette az emberiség addigi történetének legnagyobb vérengzése, az első vagy ahogy akkoriban mondták a “Nagy háború”. A háború kirobbanásának 100-ik évfordulója alkalmából Hazenauer Dániellel, az Érdi Német Nemzetiségi Önkormányzat alelnökével idéztük fel az egykori eseményeket.

 

 

Nyár végéig várják a véradókat

A Magyar Vöröskereszt augusztus 31-ig a nagyobb fesztiválokon, rendezvényeken és a vízpartok közelében is ott lesz. Több mint ezer helyszínen hívja véradásra a Magyar Vöröskereszt augusztus végéig a véradókat nyári kampánya keretében. A betegellátásnak a nyári időszakban is szüksége van a vérre, ezért szervez a Magyar Vöröskereszt augusztus 31-ig országszerte több mint ezer helyszínen, többek között a nagyobb fesztiválokon, rendezvényeken és a vízpartok közelében is véradásokat – olvasható a szervezet közleményében. A lakóhelyhez, munkahelyhez, nyaralóhelyhez legközelebbi helyszínek és időpontok a www.veradas.hu és az Önkéntes véradás Facebook-oldalon tekinthetők meg. A véradáshoz TAJ-kártya, személyi igazolvány és lakcímkártya szükséges, előtte bőséges folyadékfogyasztás és étkezés javasolt.

 

 

Középpontban a robotok

A gyermeknek mese kell. Ez a szlogenje az idei napközis tábornak, amelyet Parkvárosban tartanak. A táborban minden héten ismert mesefilmek megelevenítésével, játékos formában történő feldolgozásával foglalhatják el magukat a gyerekek. Az e heti turnus kiemelt témája a robotok.

 

 

Kísérleti tankönyvek

Az ország 1500 iskolájába jutnak el szeptembertől a készülő kísérleti tankönyvek, amelyek a hozzájuk kapcsolódó digitális oktatási tananyagokkal és kiegészítő feladatokkal együtt elérhetők lesznek a nemzeti oktatási portálon is – közölte az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója. Kaposi József hozzátette: a programban részt vevő iskolák tanárai augusztus 20-ig minden szóban forgó tankönyvből kapnak egy példányt. A tankönyvek felépítése, illetve a digitális tananyagok tanuló központúak, egy-egy téma után interaktív feladatok vannak, tehát az anyag leadása után rögtön mérhető a tudás. Az új tankönyvekből próbaképpen egy évig fognak tanítani az ezt vállaló iskolák, és a könyveket a beérkező észrevételek alapján dolgozzák át és fejlesztik majd.

 

 

Időjárás

Szerda reggelre dél felől elvékonyodik a felhőzet, északon lehet még több felhő az égen. A gyenge délkeleti szélben többfelé párássá válik a levegő, hajnalra pedig 15 és 20°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben a fátyolos napsütést követően délutántól délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és ismét egyre többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra. A déli, délkeleti szél zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül. Délutánra 27 és 33°C közé melegszik a levegő.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék