Sajtótájékoztató

Megtartotta szokásos szerdai sajtótájékoztatóját T. Mészáros András polgármester a Polgárok Háza dísztermében. A tájékoztató egyik kiemelt témája az őszi önkormányzati választás volt.

 

 

Folytatódik az iskolagyümölcs-program

A 2014/15-ös tanévben is folytatódik az iskolagyümölcs-program, amelynek keretében több mint 45 millió adag, közvetlenül a hazai termelőktől származó gyümölcsöt és százszázalékos gyümölcslevet osztanak szét a hazai általános iskolák 1-6. osztályos diákjai között – hangsúlyozta Bittsánszky Márton a Földművelésügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese a programról rendezett konferencián szerdán Budapesten. Az Európai Közösség 2009-ben indított Európai Iskolagyümölcs-programjának köszönhetően ma már több mint kétezer magyar iskolában 538 ezer diák jut rendszeresen gyümölcshöz, a program népegészségügyi jelentősége tehát rendkívüli – tette hozzá. A kormány 2010 óta 500 millió forintról 1,2 milliárd forintra emelte a költségvetés hozzájárulását a programhoz, ami lehetővé tette, hogy az elmúlt tanévben az 5-6. osztályosok is bekapcsolódjanak a programba. Bittsánszky Márton hangsúlyozta, hogy a program nem csupán annyiból áll, hogy gyümölcsöt tesznek a gyerekek tányérjába, legalább annyira fontosnak nevezte, hogy a diákok megszeressék a gyümölcsfogyasztást, mert így lehet elérni, hogy felnőttként is megtartsák egészséges táplálkozási szokásaikat.

 

 

Cimbora tábor

Cimbora tábort tartanak a héten a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában. A táborban 25 gyermek vesz részt, elsősorban alsós tanulók, de vannak köztük olyanok is, akik szeptemberben kezdik majd az iskolát.

 

 

Olcsóbb lett a benzin

A gázolaj nagykereskedelmi literenkénti árát bruttó 2 forinttal emelte, a benzinét 2 forinttal csökkentette szerdán a Mol. Az intézkedéssel a gázolaj literenkénti átlagára 422 forintra nőtt, a benziné 416 forintra mérséklődött. A Mol legutóbb múlt szerdán változtatott az árakon, akkor bruttó 3 forinttal csökkentette a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát, a gázolajé nem változott. Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

 

 

Közélet, kultúra, sport

Július 31-én, csütörtökön ismét megjelenik Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja, az Érdi Újság. A lap tartalmáról ez alkalommal is a főszerkesztőt, Bognár Nándort kérdeztük.

 

 

Időjárás

Csütörtökön reggel az északkeleti tájak kivételével továbbra is többfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar. Nyugaton megélénkül az északira, északnyugatira forduló szél. Enyhe lesz a hajnal, mindössze 17 és 21°C közé hűl a levegő. Napközben még mindig többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, viszont továbbra sem kell lehűléstől tartanunk, marad a meleg, nyári időjárás, 24 és 32°C közötti csúcshőmérséklettel.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék