Búcsú Pataki Jánostól

Pataki János érdi cukrászmester szeptember 2-án hajnalban tragikus hirtelenséggel hunyt el, temetésére csütörtökön délután került sor az Ercsi úti temetőben, ahol Erdélyi Takács István református lelkész mondott gyászbeszédet. A nemzetközileg elismert cukrászmester számos hazai és külföldi szakmai kitüntetés birtokosa, a „Magyarország Tortája” és az „Év Fagylaltja” versenyek szakmai irányítója volt. Nagy hangsúlyt fektetett a nemzetközi cukrásztrendek honosítására a szakma fejlődése érdekében. Több évtizedes társadalmi munkája révén és irányítása alatt új lendületet vett a cukrász szakma érdekképviselete mind gazdasági, mind társadalmi téren. 2007 óta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének, 2012-ig a Cukrászok és Fagylaltkészítők Nemzetközi Szövetségének az elnöke, az IPOSZ egykori alelnöke, valamint az Érdi Ipartestület korábbi elnöke, jelenleg tiszteletbeli elnöke volt. Utolsó útjára a családtagok, a kollégák és a barátok, ismerősök kísérték el. Pataki János 64 évet élt.

 

 

Fokozott ellenőrzés

Három napon át kiemelten ellenőrizte a rendőrség a biztonsági övek és a gyermekülések szabályos, valamint a bukósisak előírásszerű használatát. A művelet az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján zajlott egész Európában, így Érden is.

 

 

Emlékkiállítás

Az egy éve elhunyt Mészáros László, érdi festőművész emlékére nyílt kiállítás tegnap a Szepes Gyula Művelődési Központban. Az eseményre az Érdi Napok idei rendezvénysorozatának keretében került sor.

 

 

Anyatejes nap

Az Egészségügyi Szervezet és az UNICEF 1992-ben indította el programját a csecsemők egészséges táplálása érdekében, azóta augusztus 1-je világszerte a Szoptatás Világnapja, de van, ahol más időpontot választanak a helyi igényekhez igazodva. Érden pénteken délelőtt rendezték meg az Anyatejes Napot, mely az anyatejes táplálás fontosságára hívja fel a figyelmet.

 

 

Időjárás

Szombaton virradóra az ország nyugati és középső számíthatunk további esőre, záporokra, zivatarokra, de máshol is sok lesz felettünk a felhő.  Hajnalban 11-17°C közötti értékekre van kilátás. Napközben átmeneti felszakadozások mellett továbbra is sok lesz a felhő fölöttünk és többfelé számítunk újabb esőre. A szél zivatarok idején erős lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22°C között alakul.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék