Ünnepélyes átadás

Ünnepélyesen is átadták a felújított és kibővített Gyula utcai óvodát pénteken délelőtt. A kivitelezés 200 milliós uniós támogatásból és 150 millió forint önkormányzati forrásösszeg felhasználásával valósult meg. A felújítás-kibővítési munkálatoknak köszönhetően hét csoportszobában, közel 200 gyermek járhat az intézménybe.

 

 

Betiltanák a kiskorúak ketrecharcát

Elkészült a javaslat a sporttörvény módosítására annak megakadályozása érdekében, hogy kiskorúak részére ketrecharcot lehessen rendezni – jelentette be Simicskó István. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: bízik benne, hogy a parlament még ősszel elfogadja a javaslatot.

 

 

Szociális tűzifa támogatás

Idén hárommilliárd forintra nőtt a szociális tűzifa támogatási kerete, a forrásra péntektől pályázhatnak az önkormányzatok – jelentette be Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára. Az önkormányzatok tíz napon belül pályázhatnak a forrásokra és február 15-ig kell eljuttatniuk a tüzelőt a lakosságnak. Az elszámolás határideje április 15. – számolt be Pogácsás Tibor, aki szerint a programmal azoknak a rászorulóknak kívánnak segíteni, akiknek nincs korszerű tüzeléstechnikai berendezésük.

 

 

„Érd görög emlékei nyomában”

Érd és a görög együttélés régen és ma. Ez a témája annak a rendezvénynek, amelyet az Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat szervez. A rendezvényen Dr. Diószegi György Antal művelődéskutató: „Érd görög emlékei nyomában. Filhellén magyar és hungarofil görög világ a reformkortól napjainkig.” címmel tart előadást az érdeklődők számára október 5-én, vasárnap, 11 órától a Polgárok Háza dísztermében. Az előadás és filmvetítés után helytörténeti sétával folytatódik a program, amelyet a Magyar Földrajzi Múzeumban zárnak majd. A szervezők minden érdeklődőt várnak a rendezvényre.

 

 

Turizmus Érden

Szeptember 27. a turizmus világnapja, amelyet Magyarország számos pontján különböző programokkal tesznek emlékezetessé. Bár városunkban számos történelmi jelentőségű, illetve természetvédelmi terület található, sőt gyógyfürdővel is rendelkezünk, van még hova fejlődnie Érdnek. Jó hír azonban, hogy már elkészült Érd turisztikai koncepciója.

 

 

Időjárás

Szombaton virradóra a Dunántúlon sok lesz felhő, és elsősorban nyugaton kisebb eső is többfelé kialakulhat. Kelet felé haladva azonban egyre csökken a felhőzet, északon, északkeleten köd is képződhet. Élénk lehet a szél, általában 7 és 12 fok közötti értékekre készülhetünk. Napközben nyugaton eleinte még kialakulhat kisebb eső, délutánra azonban ezeken a tájakon is megszűnik a csapadék, változóan felhős-napos időre készülhetünk. Az északi-északnyugati szél csak helyenként élénkülhet meg, délutánra pedig 17 és 21°C közé melegszik a levegő.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék