14_09_26_gyerekketrecharc_2Elkészült a javaslat a sporttörvény módosítására annak megakadályozása érdekében, hogy kiskorúak részére ketrecharcot lehessen rendezni – jelentette be Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. Azt mondta, bízik benne, hogy a parlament még ősszel elfogadja a javaslatot.

 

 

Simicskó István, sportért felelős államtitkár hangsúlyozta: a sporttörvény módosítása mellett általános jellegű szigorításokat is bevezetnének, például előírnák a versenyeken a kötelező sportorvosi jelenlétet és a védőfelszerelések edzéseken történő kötelező alkalmazását. A sportfegyelmi eljárást és adott esetben kizárást is lehetne alkalmazni, illetve pénzügyi szankciókat is ki lehetne szabni a szabályokat megszegő szervezetekkel szemben – ismertette az államtitkár.

Felföldi Szabolcs az MMA Országos Szövetség elnöke elmondta: a ketrecharc a legtökéletesebb technikai jelenléttel rendelkező sportág.

Szeptember 28-án, vasárnap Érden is rendeznek nyílt grappling és amatőr MMA versenyt. Hogy milyen szabályrendszer szerint és milyen keretek között, arról Tar Mihályt, az Érdi Spartacus elnökét kérdeztük.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

 

Címkék