Magabiztos Fidesz-KDNP győzelem

A Fidesz-KDNP magabiztos győzelmével zárult az önkormányzati választás Érden. A választópolgárok valamivel több, mint 34 százaléka járult a szavazóurnákhoz vasárnap. T. Mészáros András a szavazatok 47 százalékát szerezte meg, így harmadik ciklusát kezdheti meg a polgármester. Hasonlóan a 2010-es választási sikerhez ezúttal is mind a 12 egyéni választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltjei győztek.

 

 

Ösztöndíjprogram

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a programra az idén 343 millió forint áll rendelkezésre. Azoknak a támogatására, akik tavaly nyertek ösztöndíjat, 235 millió forint jut, és több mint 100 millió forint van az új ösztöndíjasok szeptembertől decemberig tartó támogatására – mondta. Balog Zoltán közölte, a jelentkezők számát nem kell korlátozni, és határon túli magyar hallgatók is pályázhatnak az ösztöndíjra. Kijelentette: az ösztöndíjprogram az elmúlt évben sikeres volt, akkor több mint ötszáz hallgató pályázott.

 

 

Élő Rózsafüzér Zarándoklat

Az érdi katolikus gyülekezetek szervezésében, a hétvégén ismét megtartották az úgynevezett “Élő Rózsafüzér Zarándoklatot”. Az egész napos zarándoklaton a résztvevők Érdért és a lakosokért imádkoztak.

 

 

Országos bajnokság

A Magyar Tradicionális Kung-Fu és Wushu Szövetség által kiírt országos bajnokság második fordulóját idén ismét az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatika sportegyesület rendezhette meg. A szombaton lezajlott megmérettetésre 12 település 21 egyesületéből közel 150 versenyző érkezett. Az érdiek remekül szerepeltek, összesen 18 arany, 4 ezüst, és 3 bronzérmet szereztek.

 

 

Időjárás

Kedden reggelre hazánk nagy részén továbbra is derült időre ébredhetünk, csupán elvétve lehet több felhő az égen. A mérsékelt déli-délnyugati szelet a Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. Enyhe lesz a hajnal, mindössze 10 és 16°C közé hűl a levegő. Napközben is kellemes hőmérsékletű időre van kilátás, főként északon, északnyugaton azonban már több felhő lehet felettünk, és délután elszórtan, este délen egy-egy zápor sem kizárt. Többfelé élénk lesz a délnyugati szél, 21-26°C közé melegszik a levegő.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék