Választási eredmények Sóskúton

Az október 12-i önkormányzati választáson Sóskút élére ismét az eddigi polgármestert választották meg a választópolgárok. König Ferenc, Sóskút eddigi polgármestere a szavazatok 76 százalékát szerezte meg.

 

 

Választási eredmények Tárnokon

A Fidesz-KDNP és az Otthon Tárnokon Választási Szövetség közös jelöltje Szolnoki Gábor nyerte a vasárnapi választást a szomszédos településen. A választópolgárok 48 százaléka szavazott a folytatásra, így a polgármester harmadik ciklusát kezdheti el Tárnokon.

 

 

Újraszámolják a szavazatokat

Eddig két polgármester-választás eredményét támadták meg: a Bács-Kiskun megyei Nemesnádudvaron, illetve Diósdon – mondta el Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke. A szomszédos településen a függetlenként induló Bogó László mindössze 7 szavazattal kapott többet, mint az eddigi polgármester, a Fidesz-KDNP színeiben induló Spéth Géza.

 

 

Judo az iskolában

A Magyar Judo Szövetség és az Érdi illetve Diósdi Judo Klub jóvoltából az érdi általános iskolákban, ebben a tanévben judo oktatásra kerül sor. Gáspár Tibor egy-egy intézményben 2-3 hetet tölt el, így 5-6 alkalommal találkozik a diákokkal. A foglalkozásokon a judo alapjait játékosan oktatják az alsó tagozatos diákoknak. A szakember az elmúlt három hetet a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában töltötte.

 

 

Olcsóbban tankolhatunk

Csökkenti bruttó 6 forinttal a gázolaj és 9 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol. A csökkentéssel a gázolaj literenkénti átlagára 409-410 forintra, a 95-ös benziné 403-404 forintra mérséklődik. Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

 

 

Időjárás

Szerdán reggelre nyugat felől már erősen megnövekszik a felhőzet és szórványosan eső, zápor is kialakulhat. A gyenge szélben főként északon, északkeleten és nyugaton, délnyugaton képződhet több helyen pára, köd. Hajnalra 10 és 16°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben már többfelé számíthatunk záporra, néhol zivatarra az ország terültén. A hőmérséklet visszaesik, 19-24°C-ig melegszik délután a levegő.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék