Alakuló ülés Érden

Csütörtökön délelőtt megtartotta alakuló ülését Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése. Az eseményen letették az esküt a képviselők és a polgármester, valamint az ülésen megválasztották az alpolgármestereket is.

 

 

Megemlékezés

Az alakuló ülést követően az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére városi ünnepséget tartottak. A megemlékezésen köszöntőt mondott T. Mészáros András polgármester az ünnepi műsort pedig a Vörösmarty Mihály Gimnázium diákjai adtak.

 

 

Óraállítás vasárnap

Október 26-án, vasárnap hajnali háromkor egy órával vissza kell állítani az órákat, ezzel visszaáll a normál, más néven a téli időszámítás, amely március 29-éig tart. A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. kedden közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a nyári időszámításnak köszönhetően becslésük szerint évente egy nagyobb város, 30-40 ezer háztartás éves villamosenergia-fogyasztása – 120 gigawattóra – takarítható meg. Hozzátették: Magyarország 1980 óta csaknem 4000 gigawattóra villamos energiát takarított meg így.

 

 

Vereség hazai pályán

Az Érd kézilabda csapata az alapszakasz 7. fordulójában a Dunaújváros együttesét látta vendégül. Az Újváros a negyedik, az Érd az ötödik helyről, egy pontos hátránnyal várta a rangadót. A Dunaújváros győzni tudott, így megerősítette helyét az első négy között, az Érd pedig maradt a középsőházban.

 

 

Időjárás

Pénteken többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. Többfelé, több alkalommal számíthatunk eső, zápor kialakulására. Délutántól keleten szakadozhat fel a felhőzet. Az északi szél erős lesz, nyugaton és északkeleten viharos széllökés is kialakul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 6 fok között alakul, délutánra pedig 7, 12 fok várható.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék