Felkészülés a télre

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. minden évben november 10-én áll át téli üzemmódba. Bár a tavaszias novemberi időjárás miatt még nincs szükség beavatkozásra, a társaság mind a 93 mérnökségén lezajlottak a gépszemlék. Erről a cég pest megyei igazgatója Magyari László sajtótájékoztatón számolt be hétfőn a Szigetszentmiklósi Mérnökségen.

 

 

Egészségnap az óvodában

Egészségnapot tartottak délelőtt a Kincses Óvoda ófalusi tagóvodájában. A rendezvényen a gyerekek a szüleikkel és az óvónőkkel közösen készítették el az egészséges falatokat, majd a szülők a gyermekek mozgásfejlődésével kapcsolatos kötetlen beszélgetésen is részt vettek.

 

 

Kitolták a határidőt

Kitolták az ingyenes méhnyakrák elleni oltás akcióját. A határidő eredetileg szeptember közepén járt le, de több szülő nem tudta tartani az időpontot, és oltóanyag is maradt még. A 7. osztályba járó lányok szüleinek most is az iskolai védőnőkhöz kell visszajuttatni az igénylő nyilatkozatot november 12. szerdáig. Eddig a jogosult 46 ezer gyermek közül csaknem 38 ezernek kérték az oltást a szülők.

 

 

Országos bajnokság

Szombaton rendezték meg a Batthyány Tornacsarnokban a Magyar Tradicionális Kung-Fu és Wushu Szövetség által kiírt országos bajnokság döntőt. A megmérettetésre 12 település 22 egyesületéből összesen 120 versenyző érkezett. Az érdiek remekül szerepeltek, 27 arany, 3 ezüst, és 1 bronzérmet szereztek.

 

 

Időjárás

Szerda reggel a legtöbb helyen erősen felhős, borongós, valamint párás, ködös időre ébredhetünk. Helyenként élénk lehet a délkeleti szél. Hajnalra 5 és 10°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben változóan felhős időre készülhetünk, de erősen felhős, borongós tájak is lehetnek. Időnként kisebb eső is előfordulhat. Megélénkülhet a délkeleti, keleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 11 és 18°C között várható.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék