14_11_14_magyar_punkosdi_egyhaz_2Tegnap városunk adott otthont a Magyar Pünkösdi Egyház úgynevezett “Iskolamissziós konferenciájának”. Az érdeklődők hazai, valamint nemzetközi példák alapján ismerkedhettek meg a protestáns keresztény felekezet oktatási-nevelési szolgálatával.

 

A nemzetközi pünkösdi-karizmatikus mozgalom illetve a belőle kialakult Magyar Pünkösdi Egyház az élet számos területén végez segítő, missziós munkát. A munkanélküliek, idősek és árvák mellett manapság a hajléktalanok, a cigányság valamint az ifjúság is az egyház figyelmének a középpontjába került, mint olyan társadalmi réteg, amelyik rászorul a segítségre.

 

A konferencia szervezője, a Magyar Pünkösdi Egyház Ifjúsági- és Családépítő Szolgálata a bibliai értékrend hirdetésében látja a problémák megoldásának lehetőségét. Az iskolamissziós szolgálat egyik célja, hogy a felekezetnek egyre több oktatási-nevelési intézményben legyenek olyan, az egyház és a hit iránt elkötelezett szakemberei, akik munkájukkal támogatni tudják az adott iskola pedagógiai programját, ezzel is segítve a felnövekvő generációk szellemi-lelki épülését.

 

A konferencián több külföldi előadó is részt vett. A Finnországból érkező Leevi Ahopelto elmondta, hazájában jelenleg a lakosság 70 százaléka reformátusnak vagy evangélikusnak vallja magát, így az iskolai hitoktatáson keresztül a diákság 90 százalékához el lehet jutni. A finn pünkösdi egyház pedig az ebben rejlő lehetőséget kívánja megragadni.

 

A Magyar Pünkösdi Egyház “Iskolamissziós konferenciájáról” készült hosszabb riportunkat Polgártárs című magazinműsorunk következő, november 16-ai adásában láthatják. 

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék