Megkezdődött a krízis időszak

A hideg idő beköszöntével egyre többen keresik fel a Szociális Gondozó Központ valamely segítő szolgáltatását. Ezeket azonban bizonyos feltételeknek megfelelően, orvosi igazolással vehetik igénybe a rászorulók. A részletekről a Családsegítő Szolgálat tagintézmény-vezetője, Pákozdi Orsolya adott tájékoztatást.

 

 

Figyeljünk jobban embertársainkra

Télen figyeljünk jobban embertársainkra! – erre hívja fel a figyelmet a rendőrség is. A hatóságok a hideg idő beköszöntével arra kérnek mindenkit, hogy törődjenek többet a hajléktalanokkal, és az idős, egyedül élő emberekkel, akik esetleg nem tudják fűteni az otthonukat. Minden évben országszerte többen meghalnak kihűlés miatt. Az ilyen esetek elkerülésére azt kéri a rendőrség, hogy ha valaki a hidegben például utcán vagy padon fekvő embert lát, vagy tudja, hogy valaki fűtetlen lakásban él, jelentse be a 107-es vagy a 112-es segélyhívón.

 

 

A kormányablakok bővítését tervezi a kormány

A kormány elképzelései szerint a jelenlegi 71-el szemben 260 kormányablak működne a jövőben – jelentette ki a területi közigazgatásért felelős államtitkár szerdán Budapesten. Ezek szerint valamennyi járásszékhelyen, és 19 MÁV állomáson is nyílik majd kormányablak –közölte Kovács Zoltán.

 

 

Díjátadó ünnepség

Díjátadó ünnepséget tartottak délelőtt a Pest Megyei Kormányhivatal díszteremében. A verseny fővédnöke, Tarnai Richárd kormánymegbízott a „Hulladék-művészet”címmel meghirdetett verseny győzteseinek adta át az elismeréseket, köztük érdi diákoknak is.

 

 

Mesemondóverseny

Mesemondóversenyt szerveznek alsós diákoknak az érdi Gyermekkönyvtárban. December 10-én lesz a megmérettetés, jelentkezni november 28-ig, péntekig lehet. A nebulók szabadon választhatnak egy mesét vagy meserészletet, de a szervezők kérik, hogy ne legyen hosszabb 5 percnél. Minden iskolából 2-3 diák jelentkezését várják.

 

 

Időjárás

Pénteken reggel országszerte borult, párás időre ébredhetünk, többfelé valószínű kisebb eső, néhol gyenge havazás is lehet. Helyenként ismét kialakulhat köd. A keleties szél mérsékelt lesz, a minimum hőmérséklet pedig -3 és +2°C között alakul. Napközben is folytatódik a borongós, szürke időjárás, inkább csak délen, délnyugaton van esély a felhőzet kismértékű felszakadozására. Több helyen várható kisebb eső, havas eső, hószállingózás is lehet. A keleties szél csak helyenként élénkülhet meg. Délutánra 1 és 6°C közé melegszik a levegő.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék