Megyenapi ünnepség

Pest Megye Közgyűlése és Pest Megye Önkormányzata ma délelőtt tartotta hagyományos megyenapi ünnepségét. A rendezvényen kitüntetéseket és díjakat vehettek át azok a személyek és szervezetek, akik az év folyamán kiemelkedő teljesítménnyel és példamutató szerepvállalással járultak hozzá Pest megye fejlődéséhez. A megyenapon Bada Zoltánt, az Érdi Zöldtagozat elnökét a Pest Megye Környezetvédelméért Díjjal tüntették ki.

 

 

Közmeghallgatás

Közmeghallgatást tart a román önkormányzat december 8-án, hétfőn 15.00 és 16.00 óra között az érdi Polgárok Házában – tájékoztatott Székely Sándor elnök. Az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű ügyekben közvetlenül terjeszthetik elő kérdéseiket, illetve tehetik meg javaslataikat.

 

 

Könyvbemutató

A Szamár-sziget szellemkatonái – A nagy háború eltitkolt halálmarsa. Ez címe Margittai Gábor író legutóbb megjelent könyvének, amelyet csütörtökön délután mutattak be a Magyar Földrajzi Múzeumban. A szerző a könyv témájából előadást is tartott a megjelenteknek.

 

 

Irodalmi pályázat

Megmutathatják írói tehetségüket a fiatalok. „Így írok én” –szlogennel hirdetett irodalmi pályázatot a Szepes Gyula Művelődési Központ érdi és Érd környéki fiatalok számára. Bármilyen témáról írhatnak verset, mesét, mondát vagy rövid elbeszélést. Legfeljebb két oldal, illetve 10 ezer karakter lehet. A legjobbakat díjazzák, a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepségen lesz az eredményhirdetés. Leadási határidő január 10-e, személyesen a művelődési házban, de postán vagy e-mailben is be lehet küldeni.

 

 

Mikulások a Főtéren

Krampuszai társaságában ma délelőtt az érdi főtérre is megérkezett a Mikulás. A környék iskoláiból és óvodáiból érkezett gyerekeket egyszerre három télapó is várta ajándékokkal, akik verssel és dallal köszöntötték a fehérszakállút.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék