Közgyűlési összefoglaló

Megtartotta december havi, egyben az év utolsó ülését Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése. Az ülésen ismét napirendre került a 2015. január 1-jétől fokozatosan bevezetésre kerülő házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, valamint a képviselők javaslatot tettek a város következő évi költségvetési koncepciójára is.

 

 

Elismerés a szociális munkáért

A közgyűlés ülésén napirend előtt átadták Érd Város Szociális Munkájáért díjat is. Az elismerést ez alkalommal Kiss Sándor, a Gyermekjóléti Központ munkatársa vehette át T. Mészáros András polgármestertől a város szociális ellátása érdekében végzett példaértékű munkájáért.

 

 

Baleset-biztosítás a szünetben is

A téli szünetben is jár a díjmentes baleset-biztosítási védelem a fiataloknak. Magyarországon 3 éves korától 18 éves koráig minden gyermek állami finanszírozású általános baleset-biztosításban részesül. A fiatalok számára az év utolsó napjaiban, az ünnepi időszakban is jár a díjmentes szolgáltatás. A 2003 óta létező általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás egész évben, a nap 24 órájában érvényes, nemcsak az iskolában vagy óvodában, hanem az otthon, az utcán, kirándulás közben, nyaraláskor, bel- és külföldön szerzett sérülésekre is. A biztosítótársaság honlapján részletes tájékoztatás található a kárigény bejelentésének és érvényesítésének módjáról.

 

 

Közönségtalálkozó

Közönségtalálkozót tartottak szerdán este a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban. A rendezvény meghívott vendége ez alkalommal Karinthy Márton színházigazgató, rendező, író volt.

 

 

Díjátadó ünnepség

A Vörösmarty Mihály Gimnáziumban szerdán délelőtt rövid díjátadó ünnepséget tartottak. A hagyományokhoz híven jutalmazták a büfé-rajzpályázat győztesét, a diákok megválasztották kedvenc tanárukat, valamint gazdára talált az év a diákújságíró díj is.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék