Hagyományból jövőt

A megalakulásuk óta eltelt egy évet értékelte az Érdi Bukovinai Székely Egyesület a Szepes Gyula Művelődési Központban. A szervezet közgyűlésén a múlt mellett természetesen az idei esztendőre vonatkozó tervek is szóba kerültek. a cél az, hogy a székelyek minél jobban megismerhessék a múltjukat, a származásukat és hagyományaikat.

 

Hasonló tartalmaink:

Egy éve, 2014 februárjában tartotta alakuló közgyűlését az Érdi Bukovinai Székely Egyesület, majd a márciusi tagtoborzást követően már az érdemi munka is elkezdődhetett. Többek között ennek az időszaknak az értékelése volt a minap megtartott összejövetel témája.

A népdalkör fennmaradásának a biztosítása mellett, az egyesület egyéb programokat is megtudott valósítani az elmúlt egy évben. A befizetett tagdíjakból elsősorban kirándulásokat szerveztek,valamint egy régi bukovinai székely hagyományt, az úgynevezett “Hadikfalvi betlememest” is felelevenítették. Domokos Gyula elmondta, idén még nagyobb terveik vannak. A közösségépítés mellett a cél az, hogy a székelyek minél jobban megismerhessék a múltjukat, a származásukat és hagyományaikat. 

Az egyesület elnöke úgy fogalmazott, kiemelten fontos cél számukra az is, hogy egyre több fiatal tudjanak bevonni a szervezet munkájába, hiszen hosszabb távon csak így lehet jövőjük.

Would you like to replay the video?
Címkék