Napról-napra változó forgalmi rend Dél-Budán

Március 22-étől változik a közúti forgalmi rend az M1-es és az M7-es autópálya bevezető szakaszánál az új Budaörsi úti csomópont építése miatt. A Széll Kálmán tér átépítése mellett a budai fonódó villamoshálózat építése, a Nagykörúti villamospálya felújítása, és a Margit híd garanciális javítási munkái is most kezdődtek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. Mátyási György szerint nem árt az óvatosság, a folyamatos munkavégzés miatt a terelések, útlezárások is folyamatosan változnak – és nem csak az autópálya bevezetőjén.

Hasonló tartalmaink:

Újabb változást kell megszokniuk az autósoknak. Az M1-M7-es Budapestre bevezető szakaszán új forgalmi rend lépett életbe a Budaörsi úti csomópont építése miatt. Most az aluljáró és az autópálya új nyomvonalának kialakítása kezdődött el, illetve folytatódnak a víz- és csatornaépítési munkák is. Ennek ellenére továbbra is 3 sáv járható, de módosultak a sávkiosztások. Így a befelé vezető oldalon, a belső sáv forgalmát egy szakaszon átterelték a kifelé vezető oldalra. Ez inkább a Balatoni úton autózok dolgát nehezítette meg az első napon.

Mátyási Györgyöt, a BKK hírszolgálati főmunkatársát az első nap tapasztalatairól, és a várható további változásokról kérdeztük az Érd Fm Zónázó című műsorában. 

Szűkített sávok

Az M1-es és az M7-es autópálya bevezető szakaszán a Sasadi út környezetében, a belváros irányába vezető útpályát lezárják, és a forgalmat a kifelé haladó sávra terelik. A munkaterület mellett – sávelhúzással – továbbra is 3 sáv lesz járható mindkét irányban, azonban azok szűkebbek lesznek az eddig megszokottól.

A Balatoni út felől érkezők nem a korábbi helyen csatlakozhatnak be az M1-es és az M7-es autópálya bevezető szakaszára, hanem egy újonnan kiépített terelőúton keresztül, a Sasadi úti csomópont után önálló sávon tudnak ráhajtani a Budaörsi útra.

Gyalogosterelés

A gyalogosokat érintő változás, hogy az ideiglenes terelőúton kijelölt Sasadi úti új megállóhelyről a Sasadi úti gyalogos felüljáró a terelőút mellett nem közelíthető meg. A gyalogosok a Rimaszombati út – Május utca – Március utca útvonalon haladhatnak, amit útirányjelző táblák is jeleznek. Az ideiglenes útpálya Rimaszombati út és Sasadi úti felüljáróhoz vezető gyalogátkelőhely közötti szakaszán gyalogosan közlekedni tilos!

Utfelujitas218x1641

Tömegközlekedési változások

A Budaörsi úti buszsávnak ideiglenes nyomvonala lesz. A városközpont irányába a Sasadi úti megállóhelyeket összevonják, és új helyszínen, a Balatoni út ideiglenes nyomvonalán az Alsó-Beregszász út előtt ideiglenes megállót alakítanak ki. A forgalomkorlátozás miatt változik a 8-as, a 40-es, a 40E, az 53-as, a 87-es, a 88-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 150-es, a 172-es, a 187-es, a 188E, a 239-es, a 240E, a 252-es, a 253-as, a 272-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es és a 972járat útvonala is.

A Nagykörutat sem javasoljuk

Az autósoknak is jobb, ha elkerülik a Nagykörutat – 2015. március 21-étől a budai fonódó villamoshálózat építése, a Nagykörúti villamospálya Aradi utca és Tátra utca közötti szakaszának felújítása, továbbá a Margit híd garanciális javítási munkái miatt két hónapig napközben rövidített útvonalon jár a 4-es és a 6-os villamos, éjszaka pedig a teljes vonalon pótlóbusz jár. Az építkezés miatt a Nagykörúton, a Margit körúton, valamint ezek környezetében számos forgalomkorlátozás lassítja majd a közúti közlekedést.

Valósidejű közlekedési információkért nézzék meg a BKK térképét, ide kattintva!

Címkék